Barion Pixel

Mókás és kreatív halloweeni szendvicsek 

Már kopogtat az ajtón a Halloween!

Eljött a kísérteties szórakozás ideje, amikor a felnőttek és a gyerekek jelmezbe öltöznek, csokikat és cukrokat gyűjtenek denevérek, boszorkányok és más ijesztő dolgok kíséretében. 

Ilyenkor nem kell meglepődnöd, ha a baráti összejövetelen művérrel beterítve, vámpírfogakkal és seprűkkel rohangálva falatozzák az ismerőseid a póknak, hernyónak vagy éppen boszorkány ujjaknak kinéző falatokat. 

A Halloween Amerika egyik jellegzetes ünnepeként hatalmas attrakciónak számít, azonban manapság már Európában is egyre nagyobb hangsúlyt fektetünk erre a beöltözős, mulatsággal teli időszakra.

A boltok már most tele vannak finom édességekkel, arcfestéssel, jelmezekkel és rémisztő maszkokkal..

ennek pedig mi végtelenül örülünk!

Ez egy újabb remek alkalom arra, hogy összegyűljünk szeretteinkkel, jól érezzük magunkat és különleges élményeket szerezzünk együtt!

Ideje felkészülni!

Halloweeni programok, amelyeket ne hagyj ki!

 1. Faragj tököt.

Egy igazán klasszikus halloween-i tevékenység! Szerezz be tököket az egész családnak, ezután üljetek össze, és közösen készítsétek el az új ajtódíszeteket. 

Először vágjátok le a tökök tetejét, majd kanalazzátok ki belőle a belsejét, ezután pedig kezdődhet a legjobb rész! Mindenki tervezze meg a saját dísze arcát: legyen az aranyos, rémisztő, mókás vagy egy igazi mestermű, a lényeg az, hogy tökéletesen visszaadja a személyiségeteket.

Ha elkészültek a tökök, helyezz beléjük mécsest és tedd őket a bejárati ajtó elé, hogy a szomszédaid is tudják, itt igazi Halloween-őrültek laknak!

 1. Tartsatok ijesztő film maratont.

Ki ne szeretne borzongani ebben az időszakban? Üljetek össze, és gondoljátok végig, hogy melyik filmek azok, amelyeket mindenképpen szeretnétek megnézni.

Ha felnőttekkel vagy körülvéve a határ a csillagos ég, hiszen csak rajtatok múlik, hogy milyen típusú horror filmet néznétek szívesen, azonban ha a család kisebb tagjai is veletek tartanak, érdemes olyan mesék után kutatni, amelyekkel ők is átélhetik a halloweeni filmezést!

Ajánljuk például a “ Halott menyasszony “ című filmet, esetleg a “ Karácsonyi lidércnyomást “ amely bár címében egy másik ünnephez kapcsolódik, mégis a Halloween játszik benne jelentősebb szerepet!

 1. Halloween zenét a maximumra!

Soha nincs rossz alkalom táncolni, a különböző zenehallgatási lehetőséget nyújtó alkalmazásokon pedig mindig vannak olyan halloween-lejátszási listák, amelyek megadják az esemény hangulatát!

 1. Díszítsd fel a házat!

Semmi sem fog jobban hangulatba hozni, mint egy kis dekorálás. Ha nem szeretnél pókhálókat, boszorkány kalapokat és koponyákat szétszórni a házban (ez az, adj bele mindent!), akkor sem kell aggódnod.

Csodálatos halloweeni fényfüzéreket, kosárkákat és ajtódíszeket lehet kapni a boltokban, ahogyan könnyedén készíthetsz a családdal együtt egyszerű kis múmiákat papírgurigából vagy füzéreket krepp papírból –  így akár visszafogottan is megoldhatod a díszítés kérdését!

 1. Rendezz Halloween partit!

Létezik jobb dolog annál, mint együtt lenni a családunkkal, szeretteinkkel és barátainkkal? A Halloween tökéletes alkalom egy kisebb (vagy nagyobb) összejövetel megszervezésére.

Írj meghívókat, add meg a dress code-ot és hagyd, hogy ellepjék az otthonodat a boszorkányok, zombik, a varázslók és a különböző maszkos figurák. 

Egy vérfagyasztó mulatsághoz azonban nem csak ijesztő zenék, rémisztő jelmezek és különleges dekorációra van szükség, hanem finom falatokra is.

Hoztunk neked 3 olyan halloweeni szendvics és falatka ötletet, amelytől Frankenstein is könnyedén kenyérre kenhető lesz.

Szendvicsek a borzongás éjszakájára

 • Töltött szemgolyók

Egyszerű, gyors és hátborzongató – ilyen egy tökéletes halloweeni falatka. A töltött szemgolyók láttán biztosan nagyot néznek majd a vendégeid!

Hozzávalók:

 • sonka
 • mozzarella
 • töltött olívabogyó
 • baguette
 • sajtkrém
 1. Vágd fel a baguettet karikákra, így falatkákat kapsz belőle! Ezeket a szeleteket mind kend meg bátran sajtkrémmel!
 1. Tekerd fel a sonkát, majd helyezz bele egy mozzarellát. Befejezésül pedig nyomj bele egy pirospaprikával töltött zöld olívabogyót, ezzel létrehozva a “szemgolyót”.
 1. Ha maximalista vagy, egy kis ketchuppal vagy csípős paradicsomszósszal továbbfejlesztheted a falatkákat.

Ki ne kóstolná meg szívesen ezeket a finomságokat?

 • Szörnyű wrappek

Ha igazán kiadós, de mégis hangulatban megfelelő ételt készítenél, akkor ezek a szörnyeteg wrappek telitalálatnak fognak bizonyulni!

Hozzávalók:

 • bármi, amivel szívesen megtöltenéd a wrapet: csirke, saláta, szalámi vagy sonka – amit csak el tudsz képzelni
 • szeletelt cheddar sajt
 • nori lapok
 • töltött olajbogyó vékonyra szeletelve és egészben
 • ropi
 • wrap
 • savanyú uborka
 1. Tölts meg minden wrappet vendégeid által kedvelt szendvics töltelékkel, és tekerd fel úgy, mint egy burritót. 
 1. Vágd félbe a sajtszeleteket és a nori lapokat, majd vágj ki belőlük cikk-cakkos hajformát, illetve kisebb egyeneseket, amelyekből a szájat készíted majd el.
 1. A savanyú uborkát vágd kisebb karikákra, a ropikat pedig nagyjából 3-4 cm vastagságban törd el.
 1. Állítsuk össze a szörnyet: a noriból vagy a sajtból készült hajjal kezdd, majd jöhet a ropiszemöldök, az olajbogyó szemek, a savanyú uborka orr és a nori vagy sajt száj. 
 1. Ha Frankensteint készítenél a szörnyekből, nem kell mást tenned, mint fogpiszkálóval rögzíteni 2 olajbogyót a wrap oldalába, nagyjából a szájjal párhuzamosan.

Na, bele mersz harapni ebbe a szörnyen jó wrapbe?

 • A 8 lábú szendvics

Nincs Halloween pókok nélkül, így tehát a halloweeni partiról sem hiányozhatnak, ahogyan a harapnivalók közül sem!

Hozzávalók:

 • szendvicskenyér
 • csokidarabok
 • ropi
 • pohár
 • mogyoróvaj
 • lekvár
 1. Szedd a kenyérszeleteket külön, 2 csoportra: az egyikben lévőket kend meg mogyoróvajjal, a másikban találhatóakat pedig lekvárral, majd párosítsd őket össze, és tedd egymásra. Érdemes minél több lekvárt beletenni, és lehetőleg piros színűt, hogy plusz hangulatot adjon a finomságnak.
 1. Egy nagyszájú pohárral vágj ki köröket a szendvicsből.
 1. Helyezz két csokoládé darabkát a szendvics tetejére, mogyoróvajat használva ragasztóként – ez lesz a pókok szeme. Ezután szúrj a szendvics mindkét oldalába 4-4 ropit, ez adja majd a póklábat. 

Nincs más hátra mint a tálalás: helyezd őket egy tálcára és figyeld meg, ahogyan a vendégeid el sem tudnak távolodni az asztaltól, hiszen egyre több és több pókot akarnak megkóstolni.

Add át magad ennek a hátborzongató időszaknak és bújtasd jelmezbe a szendvicseidet is!

Próbáld ki ötleteinket vagy nézz szét kínálatunkban és legyen felejthetetlen élmény az idei halloweeni összejöveteled!