Barion Pixel

Az 5 legvonzóbb érv a hidegtálak mellett

Amikor vendégeket várunk, nagy mennyiségű étel szükséges, ez pedig sok konyhában eltöltött órát jelent. Azonban biztosan jártál már Te is olyan rendezvényen, ahol a házigazda ahelyett, hogy több fogást szolgált volna fel, a hidegtálakat választotta. 

Nem csodálkozunk, hiszen a hidegtálak mellett olyan érvek szólnak, amelyekkel nem tudunk vitába szállni!

A hidegtálak olyan ételkompozíciók, amelyeken főtt étel helyett inkább falatkákat szolgálunk fel, amelyeket vendégek magunknak tudnak összeválogatni. Tökéletes megoldás arra az esetre, ha nem akarunk sokat főzni, hogy az adott esemény többi részletére fókuszálhassunk.

Az alábbiakban bemutatjuk 5 olyan előnyét a hidegtálaknak, amiknek egyszerűen nem lehet ellenállni!

  1. Hidegtál, az igazi Jolly Joker

Amikor vendégeket várunk, elkerülhetetlen, hogy kevés munkával mindenki igényének megfeleljünk. A hidegtál erre kínál megoldást, hiszen a bárhogyan összeállítható alapanyagoknak köszönhetően biztosan mindenki megtalálja a fogára való falatot. Emellett olyan tálakat is felszolgálhatunk, amelyek laktóz- vagy gluténmentesek figyelve arra, hogy az összes vendégünk jóízűen tudjon falatozni. A hidegtálaknak köszönhetően nem szükséges egy teljesen új menüt kitalálni és megfőzni az intoleranciával rendelkezők részére!

  1. Gyorsaság

A hidegtálak megtervezése és elkészítése jóval kevesebb időbe telik, mint egy háromfogásos menü megfőzése. Ezzel a megspórolt idővel pedig úgy gazdálkodhatunk, ahogyan csak szeretnénk: más előkészületekre szentelhetünk több időt, mint például a dekorálás vagy takarítás, vagy nemes egyszerűséggel akár csak hátra is dőlhetünk és pihenhetünk.

  1. Változatosság

A hidegtálak készítésekor olyan alapanyagokkal dolgozhatunk, amilyenekkel csak szeretnénk. Könnyedén fel lehet használni az éppen szezonális gyümölcsöket és zöldségeket, illetve egyszerűen egészségessé varázsolhatjuk a menüt. Rengeteg lehetőség adódik a hidegtálak variálására és egyedire szabására, ami szorosan összefügg a következő előnnyel, a kreativitással.

  1. Kreatív tálalás

Hidegtálak készítésekor megélhetjük kreativitásunkat, hiszen az ízek összeválogatásán túl kiemelkedő szempont a tálalás is. Fontos, hogy az alkalomnak megfelelően díszítsünk: nem mindegy, hogy az adott tál egy üzleti találkozóra, vagy gyerekzsúrra készül. Utóbbi esetben játszhatunk a különféle formákkal, amik hívogatóak lehetnek a fiatalok számára. 

  1. Könnyű fogyaszthatóság

Egy-egy rendezvény alkalmával sok időt el lehet tölteni csupán az étkezéssel. Amennyiben hidegtálak állnak a vendégek rendelkezésére, nem kell egy kijelölt időpontban egyszerre elfogyasztani az ételeket, mindenki akkor vesz magához egy falatot, amikor úgy kívánja. Ezzel időt lehet megspórolni, illetve nem vonja el a figyelmet fontosabb dolgokról, mint például a kapcsolatteremtésről egy konferencia alkalmával. 

A hidegtálak összeállításában kiemelt figyelmet kell fordítani arra, hogy ízvilágban és megjelenésben is harmonizálniuk kell az alapanyagoknak egymással. 

Kérd segítségünket, és mi levesszük a válladról a tervezés és kivitelezés terhét! Válaszd ki egyszerűen hidegtál kínálatunkból a legszimpatikusabbakat, és mi biztosítjuk vendégeid számára a finom falatokat! 

Laktóz- vagy gluténérzékeny is fellelhető a meghívottak között? Nem probléma! Jelezd felénk, hogy tudjuk erről is gondoskodni!