Barion Pixel

Oryx ízek(történet)

01

Pákozdi Zsuzsa az Oryx alapítója

Oryx az új családtag

Az Oryx ízek családi vállalkozásunk, termékeink hosszú kísérletezések eredményei. Pákozdi Zsuzsanna vagyok, a vállalkozás alapítója. Hosszú ideig dolgoztam külföldön, pontosabban a közel-keleten, ahonnan a világ számos csodálatos helyére volt lehetőségem munkám során eljutni. Ugyan légi utaskísérőként nem mindig adódott elegendő időm egy adott hely felfedezésére, de a gasztronómia mindig is foglalkoztatott, így előszeretettel kóstolgattam végig az utazások során a legkülönfélébb konyhák ízeit is. 

Természetesen az otthoni kísérletezgetés sem maradhatott el sosem, szinte mindig hoztam haza az adott országból némi különleges alapanyagot, illetve fűszereket (természetesen ez nem mindig sült el a legjobban…). Már ekkor biztos voltam benne, hogy miután visszaköltözöm Országunkba, élelmiszerrel szeretnék foglalkozni, szeretnék különleges, ízletes szendvicseket készíteni. Családunkban is már szinte hagyománnyá vált az egyes baráti/családi összejövetelek során különféle kisebb szendvicsek készítése a vendégek fogadására. Kísérletezéseim mellett Édesanyámtól sok, nagyon finom szendvicskrém receptet kaptam. Emellett például babkrémünket mauritiusi barátnőmmel alkottuk meg, még közel-keleti éveim folyamán. Fantasztikus szendvics ötletekkel találkoztam eddig sok rendezvényen, kiállításokon, bámulatos, hogy szinte határtalan e vendégváró termékekben a lehetőség és fantázia. A szendvicseket természetesen jó alaposan leteszteltettem, és amelyeknél a legmagasabb volt az íz-szépség faktor, azok kerültek be a jelenlegi kínálatba. Eddigi tapasztalataim alapján az olasz, és persze a magyar konyha áll a legközelebb a szívemhez és az ízlésemhez, így e két konyha ízvilágát és alapanyagait használtam fel szendvicseim megalkotásához.

02

Te érted

Célunk, hogy a kiváló minőséggel, legfinomabb ízekkel és a művészi, kézműves küllemmel tudjunk teljes körű, magas szintű gasztronómiai élményt nyújtani mindenki számára. Számunkra a legfontosabb, hogy minden kedves vásárlónk számára tökéletes elégedettséget nyújthassunk, így garantáltan csak olyan termék kerül fogyasztóink asztalára, rendezvényekre, illetve céges megbeszélésekre, amelyet mi is szívesen fogyasztanánk, és amellyel családunkat, barátainkat is szívesen kínálnánk.
Afrika

02

A közel-keleti
"Csodaszarvas"

A vállalkozás szimbólum állata, az oryx egy antilopfajta, mely Qatar nemzeti állata is egyben. Meghatározó szerepet tölt be életemben a kint eltöltött 3 év, mindig nagy szeretettel fogok visszagondolni rá. Az 5 csillagos légitársaságnál lehetőségem adódott a prémium osztályon is dolgozni, mely folyamatos inspirációt adott az ételek különleges, esztétikus tálalását tekintve. Tökéletes példáját láttam a kint eltöltött évek során, hogy mennyire fontosak a minőségi alapanyagok használata, melyet kifogástalan ízléssel, profizmussal párosítanak. Ez a szemléletmód alakult ki az Oryx ízek esetében is.

Fedezd fel az Oryx finomságokat!