Barion Pixel

Miért fontos egy rendezvényen a finom étel?

Ha a Disney filmek rajongója vagy, talán már te is hallottad ezt az idézetet: 

“Tudod, miért fontos a finom étel? Összehozza az embereket, bárhonnan származnak is. Mindenkit barátságossá tesz és mosolyt csal az arcára.”

A Hercegnő és a béka című animációs filmben hangzik el ez a mondat, amelyben a főszereplő álma egy saját étterem megnyitása, így szinte az egész film alatt süt és főz, ezzel rengeteg örömet okozva a körülötte lévő embereknek.

A finom étel elengedhetetlen akkor, ha barátságos és otthonos környezetet igyekszünk teremteni, ahogyan abban az esetben is, ha üzleti célú találkozóra vagy partneri megbeszélés okán ülnünk össze.

Bármi is legyen az összejövetel célja, üres hassal sem egy jót beszélgetni, sem pedig tárgyalni nem lehet hatékonyan: emiatt érdemes különös figyelmet fektetni arra, mi is kerül az asztalra a rendezvényeden.

hidegtál

Az ízletes fogások előnyei

Ha rendezvényt, fogadást vagy kisebb kötetlen összejövetelt tervezel, akkor biztosan elgondolkodtál már azon, hogy mi alapján lenne érdemes összeállítani a fogásokat. A legfontosabb, hogy a menü célja az esemény sikeressége – finom harapnivalók nélkül ez azonban szinte lehetetlen.

Miért legyen az összejöveteled szervezésének fókuszában az étel?

  • Az ízek kapcsolatokat építenek

Nem véletlen, hogy az emberek évek óta ütemeznek be a naptárukba üzleti ebédeket és üzleti vacsorákat – a közös étkezés kellemesebbé és könnyebbé teszi ezeket a beszélgetéseket és a döntések meghozatalát is. 

Az étel olyan, mint egy meghívó – meginvitálod a vendégeidet arra, hogy szóba álljanak a parti többi résztvevőjével, témaindítónak pedig tökéletes lesz a finomságokról beszélni: hiszen enni mindenki szeret, nemde? 

  • Az étel vendégszeretetet mutat

Az emberek étkeztetése vendégszeretetről árulkodik. Ez egy meleg gesztus, amely kifejezi a tiszteletet és a hálát egy kapcsolatért vagy barátságért. 

Az étlap összeállításánál érdemes arra gondolni, hogy hogyan tükrözheti az étlapod ezt a melegséget, illetve figyelj oda az ételallergiákra és érzékenységekre is: ezeket az apró gesztusokat különösen értékelni fogják vendégeid. 

  •  A finom falatok megadják a hangulatot

Bár lehet, hogy nem is gondoltad volna, a menü akár az egész esemény hangulatát meghatározhatja. 

Például, ha pizzával és édességekkel teríted meg az asztalt, akkor a rendezvényed nagyon kötetlen és nyugodt lesz, azonban ha egy egzotikus svédasztalt állítasz össze, vendégei formálisként fognak tekinteni az eseményre. 

Milyen hangulatot szeretnél teremteni a rendezvényeden? Ez alapján érdemes összeállítani a tálakat, hogy a vendégeid teljesen átadhassák magukat a programnak!

hidegtál

Biztosítsd be magad profik segítségével

A megfelelő fogásokat, amelyek tökéletesen passzolnak az eseményedhez nem csak összeállítani nehéz, de elkészíteni is. Ha levennéd a főzés és konyhai alkotás terhét a válladról, akkor a catering cégekre érdemes támaszkodni.

Milyen előnyökkel jár az, ha azokat a finomságokat, amelyek megfelelnek a vendégek ízlésének és a rendezvényed tematikájának, tőlünk rendeled meg?

  • Csökkentett stressz szint

A rendezvényszervezést az egyik legstresszesebb feladatként tartják számon. Ez nem is csoda, hiszen a helyszín kiválasztásától kezdve, a meghívók kiküldésén át, egészen a dekoráció megrendeléséig minden egyes feladatot ki kell pipálnod a listán a nagy napig. 

Megkönnyítheted a szervezési folyamatot azáltal, hogy előre megrendeled a finomságokat, a rendezvény napján pedig egy szép, megterített asztalra minden egyes falatkát és szendvicset elhelyezünk neked – te foglalkozhatsz a díszekkel, a zenészekkel és az érkező vendégekkel.

  • Minőségi alapanyagok, vonzó külső

A termékeink összetevői mind friss alapanyagok közül kerülnek ki, így nem kell a szikkadt kenyerektől és fonnyadt zöldségektől tartanod. A szendvics-rendelés előnyei közé tartozik a friss alapanyagok mellett az is, hogy pontosan tudjuk, hogyan csábítsuk vendégeid szemét a falatkáinkra.

Díszes és egyedi megjelenéssel, vonzó feltétekkel, formákkal és színekkel vonzzuk be a tekinteteket, ezekből a falatokból pedig nem fog maradni egy darab sem az esemény végére.

  • Ételallergiákra és érzékenységekre való kiemelt odafigyelés

Lehetséges, hogy a vendégeid között vannak olyanok, akik laktóz- vagy gluténmentesen étkeznek, esetleg vegetáriánusok vagy vegánok. Ilyen esetben nehéz saját készítésű fogásokat tálalni úgy, hogy az minden igénynek megfeleljen.

Az Oryx Ízeknél különös figyelmet fordítunk ezekre az érzékenységekre, így ha a megrendelés során jelzed az ilyesfajta igényeidet, mi úgy fogjuk megoldani a szendvicsek elkészítését, hogy az biztosan megfeleljen az allergiákkal küzdőknek.

Nincs több céltalan szendvicskészítés, édes és sós nasi bevásárlás temérdek számra és bizonytalanság:

az Oryx segítségével eseményeden ízletes falatkák, laktató szendvicsek és vonzó hidegtálak kapnak helyet!

finom falatok rendezvényre

Amit mi ajánlunk az eseményedre 

Válaszd ki kínálatunkból azokat a termékeket, amelyek tökéletesen passzolnak az eseményedhez, a meghívottak számához és az ő igényeikhez. 

Neked milyen finomságokból fog állni a rendelésed?

Hidegtálak:

Hidegtálaink klasszikus és új, egyedi ízvilágok összeállításában is elérhetőek, így biztosan mindenki megtalálja a maga kedvenc összetevőit. A hidegtálakból való közös csipegetés hatalmas élmény, hiszen ilyenkor születnek az igazán jó beszélgetések.

A hidegtálak nem csak rendkívül bőségesek, frissek és finomak, de a külsejük is magukért beszélnek: mutasd meg vendégeidnek, milyen egy lélegzetelállító hidegtál.

Falatkák:

A falatkák könnyedek, így rengeteget kipróbálhatsz belőlük anélkül, hogy kellemetlen teltségérzet kerítene a hatalmába. 

A különleges, például kaviáros, lazacos és gombrakrémes falatok mellett, az ikonikus körözöttes, szalámis és sonkás szendvicsek is elérhetőek, így kétségkívül meg fogod találni azokat a verziókat, amelyek illenek az esemény hangulatához és a vendégkörhöz. 

Szendvicsek:

A falatkák nagytesói szintén több különböző ízvilágban elérhetőek, tökéletesen megadják azt az igazi rendezvény hangulatot, amelyre egy eseményre megérkezve számítunk.

A szendvicsek sokszínűek, változatosak, könnyedén össze válogathatsz belőlük több különböző feltétekkel díszített típusokat, így a vendégek kedvére tehetsz. 

Zárt szendvicsek:

A zárt szendvicsek tökéletes megoldást nyújtanak arra az esetre, ha valaki igazán megéhezik az eseményeden, de nem szeretné főtt és kiadós ételekkel elnyomni az eseményre raktározott energiáját.

Ezek a szendvicsek pont annyira laktatnak, amennyire szeretnéd, az összetevők listája pedig szintén változatos, így a megszokott ízek mellett különlegességeket is kipróbálhatsz! 

Szendvics torták:

Sós torta? Naná! Nem kell születésnapnak vagy esküvőnek lennie ahhoz, hogy egy mutatós tortával nyűgözd le vendégeidet.

Szendvics tortáink kétféle ízben érhetőek el, és garantáltan az esemény ékei lesznek: hiszen ki látott már szendvicstortát?

Vágjatok egy-egy szeletet és kóstoljatok bele egy igazán exkluzív fogásba!

Nyűgözd le a vendégeidet professzionális cateringgel, finom falatokkal és olyan ételekkel, amelyekre biztosan még jó sokáig fognak emlékezni.

Helyezd a rendezvényed a következő szintre az Oryx Ízek finomságaival!