Barion Pixel

Magyaros hidegtálak – a hazai ízek szerelmeseinek

Magyarország kétségkívül olyan vendégszerető emberek országa, akik büszkék ételeikre és boraikra, amelyekhez erős kulturális kötődést éreznek: 

ha arról van szó, hogy mi kerüljön az asztalra, mi biztosan nem viccelünk!

Ez azt a fajta kulináris élményt ígéri, amelyet az ország autentikus környezetében lehet a legjobban élvezni, hiszen a gasztronómia mindig is fontos szerepet töltött be a magyar kultúrában, életünkben. 

A hagyomány és az innováció, valamint több évszázados örökség ihlette kreatív ötletek és megoldások egyaránt jellemzik ételeinket.

A magyar étkezési kultúra könnyen felismerhető néhány kulcsfontosságú összetevőről, amelyek minden éttermi étlapon és vasárnapi ebéd során hiánytalanul felbukkannak, mint a kedvenc szereplőid egy tévéműsorban. 

A fő hozzávaló kétségtelenül a paprika, amely annyi magyaros étel fő fűszere, hogy szinte elengedhetetlen helye van a bevásárlókosárban. A tejföl is népszerű kiegészítője sok magyaros ételnek, ahogyan a pirospaprikát, a paradicsomot és a sokféle kolbász fajtát sem felejthetjük ki. 

A hagyományos magyar ételek gazdag ízek, textúrák, illatok és színek kaleidoszkópja. 

Amikor egy külföldi ismerősöd az országba érkezik és a helyi finomságok után érdeklődik, biztosan a Gulyásleves, a Csirkepaprikás vagy a Dobos-torta fog eszedbe jutni.

“ Ha ilyen sorrendben kóstolod meg, az a legjobb! ”

Bár ezek tényleg kihagyhatatlan ízélményt nyújtanak, nincs szükség arra, hogy minden nap kellemetlenül megtömje a bendőjét az ismerősöd az itt tartózkodása során.

Gondoltál már arra, hogy egy magyaros hidegtállal mutasd be neki a legkülönlegesebb hozzávalóinkat?

Esetleg, arra hogy saját magadat vagy családodat lepd meg egy magyaros hidegtállal?

Nem érdemes kihagyni. 

A hidegtálak, amelyeket mindannyian ismerünk

A hidegtálak javarészt minden háztartásban képviseltetik magukat, természetesen mindenhol a család ízlésének megfelelően – így valószínűleg két ugyanolyan hidegtállal egyik vendégségben sem találkoztál még. 

Nagyon kellemes vendégváró csemegék tudnak lenni, ugyanis biztosan mindenki megtalálja majd azokat a hozzávalókat a tányéron, amelyeket szívesen fogyaszt, emellett pedig villámgyorsan összeállíthatóak.

Ezek a mutatós ételek tökéletesek egy összejövetelre, ahol a kellemes beszélgetés vagy ünneplés mellett nem szeretnél egy kiadós, 3 fogásos menüt tálalni, de mégis azt szeretnéd, ha mindenki tökéletesen jól lakna.

Nálatok mi kerül leggyakrabban az asztalra?

A klasszikus

Ha a hidegtálakra gondolsz, biztosan neked is az elsők között ugrik be a klasszikus hidegtál, amellyel leggyakrabban szilveszterkor találkozhattál.

A majonézes saláta alap remekül passzol a malacsülthöz, a fasírthoz, a sonkatekercshez és az ikonikus kaszinótojáshoz is. 

A bulizás közben a vendégeknek is jobban esnek a könnyebb falatok, pláne a karácsonyi nagy lakomázás után, így egyértelműen helye van a klasszikus hidegtálnak az asztalon.

A húsos

A második leggyakoribb hidegtálon a zöldségek maximum díszítő elemek lehetnek: ez sokkal inkább a húsimádók kedvence.

Ebben az esetben a kolbász, a sonka, a malac vagy bármilyen más jellegű húsféle, esetleg felvágott felkerülhet a tálra: lényeg az ízléses elrendezés és az, hogy kiadós lakomát biztosítsunk.

Természetesen kiegészítőként kenyérrel fogyasztjuk a leggyakrabban, de igény szerint tojáskrémmel vagy kaszinótojással is kísérhetjük ezeket a finom, füstös falatokat.

Az SOS

Az a bizonyos “ dobjunk össze mindent, amink van, mert nemsokára jönnek a vendégek, a boltba pedig nem volt időm beugrani “ hidegtál.

Ilyenkor javarészt belesünk a hűtőbe és minden lehetséges alapanyagot felhasználunk annak érdekében, hogy az utolsó utáni pillanatban is egy kiadós és szemetgyönyörködtető hidegtálat készítsünk el.

Ezen gyakran megjelennek sajtok, felvágottak és különböző zöldségek, esetleg krémek – tematika hiányában bármi megfér az asztalon, ízvilágtól függetlenül.

Szívesen kipróbálnál egy ikonikus, magyaros hidegtálat, amelyen minden finomságunk helyet kap?

Megmutatjuk, hogyan csináljuk mi!

Ezekből a hozzávalókból épül fel a Mi magyaros hidegtálunk

Hozzávalók – 

Friss saláta: 

elengedhetetlen alapja a hidegtálunknak, zsenge íze mindenhez tökéletesen passzol.

Házi receptúra alapján készült majonézes burgonyasaláta: 

nincs magyaros hidegtál majonézes saláta nélkül – mi a burgonyás változatra esküszünk.

Pick paprikás- és Pick téliszalámi: 

a méltán híres szegedi Pick készítmények híres szalámijainak helyet kell kapniuk a tálon, hiszen több mint 150 éve ízesítik mindennapjainkat, és még sosem okoztak csalódást. 

Füstölt házi kolbász szeletek:

a mondás igaz: “ az ünnep akkor jó, ha rövid a beszéd és hosszú a kolbász! ” Ez a füstös húsféle biztosan nem maradhat le a tálaláskor!

Füstölt főtt tarja, sonka és sült bacon:

tagadhatatlanul a húsfélék szerelmesei vagyunk – nem baj, ha minél többet szeretnél belőle a tányérra helyezni, mi is imádjuk őket!

Füstölt mozzarella szeletek, trappista sajt:

a sajtok sem hiányozhatnak a magyaros hidegtálról – ezeknek zsírossága és kellemes ízei tökéletesen kiegészítik a húsokat.

Ínycsiklandozó libatepertő:

tepertő nélkül elképzelhető lenne egy magyaros hidegtál? Egyértelműen nem! Nekünk ez a kedvencünk, de Te bátran használd azt a fajtát, amelyet a legjobban szeretsz!

Lilahagyma, újhagyma, paradicsom és paprika:

a hagymafélék, a paradicsom és a paprika azok az ikonikus lédús és erős ízvilágú kiegészítői a magyar konyhának, amelyeknek nem csak minden életünkben, de hidegtálunkon is helyet kell kapnia! 

Meghoztuk a kedved egy kis alkotásra?

Állítsd össze kedvenceidből a Te ízlésednek tökéletesen megfelelő hidegtálat!

Ha inkább kipróbálnád a mi változatunkat, ne habozz!

Itt láthatod, hogyan készítjük el mi!

Kedves Megrendelőnk!

Húsvétkor szombatra már sajnos NEM tudunk több rendelést fogadni! Nagypénteken, Húsvét vasárnap és Húsvét hétfőn ZÁRVA leszünk.

Köszönjük megértésüket és kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánunk sok szeretettel!