A kedvenc húsvéti alapanyagaink és szendvicseink

A húsvét az új kezdetek és a remény ünnepe! Ez jelzi a téli szezon végét és a tavasz kezdetét, amikor a természet és mi is megújulhatunk. Nincs is jobb, mint végre újra a színes virágok között, a szabad levegőn időt tölteni!

Nekünk az egyik kedvenc ünnepünk a húsvét!

Ez az időszak a családi és baráti összejövetelekről szól, a közös tojásvadászatról, locsolkodásról és a hatalmas lakomákról – tökéletes alkalom az ünnep arra, hogy újra összekapcsolódjunk szeretteinkkel és ismerőseinkkel, és együtt töltsük az időt!

A húsvéthoz ízletes ételek és finomságok is társulnak – természetesen az édes csokoládé nyuszik és a gumicukor tojások mellett. A finom süteményektől kezdve a friss, gőzölgő kalácsig rengeteg minden kerülhet az asztalra, amelyeknek lehetetlen ellenállni!

Melyek a kedvenc összetevőink és hogyan hozhatod ki belőlük a legtöbbet?

Egy magyaros húsvét elengedhetetlen összetevői

Vannak olyan alapanyagok, amelyek beszerzése nélkül elképzelhetetlen lenne a húsvéti reggeli, hidegtál vagy ebéd elkészítése. Ezeket nem csak a megszokott formában használhatod fel, de akár újra is gondolhatod!

Főtt, kötözött sonka:

A sonka elengedhetetlen kelléke egy magyaros húsvéti ünnepnek. Van, aki a zsírosabb, van aki a húsosabb kiadás mellett teszi le a voksát, az viszont biztos, hogy nincs húsvét sonka nélkül.

Próbáltad már mézes mustáros mázzal bevonni a sonkát? Nincs más teendőd, mint a megszokott módon elkészíteni, majd a szeletelés előtt megkenni egy mézes-mustáros keverékkel, amely különlegessé és még csodálatosabbá teheti a sonka ízét!

Főtt tojás:

A főtt tojás gyakori kísérője a húsvéti reggeliknek és a hidegtálaknak is, így szinte elkerülhetetlen a találkozás vele az ünnepek során. Önmagában és kaszinótojásként is isteni finom, így nem is csoda, hogy örök klasszikusnak számít. 

Tudtad, hogy isteni tojássalátát is készíthetsz belőle pillanatok alatt? Törd össze a főtt tojást, keverd össze majonézzel és apróra vágott hagymával, majd fűszerezd kedved szerint!

Bárány:

A bárányból készült ételek a sonka mellett rendkívül népszerűek ebben az időszakban, általában hagymával, fokhagymával és sárgarépával főzzük meg, majd mehet is a sütőbe, hogy minél hamarabb készen legyen a tökéletes ebéd!

A sütőben zöldségágyon is megsütheted a bárányt, így nem csak finomabb lesz az íze, de egy plusz körettel is gazdagodhat a tálaló-asztal! 

Sárgarépa:

A sárgarépa bár a magyar konyha alapvető alapanyaga, húsvétkor az ikonikus nyuszi jelenség miatt még nagyobb figyelmet kap! A különböző salátákban, levesekben és köretként is megjelenhetnek a tányéron.

Mit szólnál, ha idén répatortát készítenél? Ha még nem próbáltad, nem kell aggódnod hiszen nagyon egyszerűen elkészíthető, és nem kell attól sem tartanod, hogy a piskótának répa íze lesz!

Medvehagyma:

A medvehagymát sokszor használjuk az édes és finom hagymaíz kedvéért, húsvétkor pedig a sonka és a bárány ízesítésére is tökéletes! Használható köretek kiegészítőjeként, vagy salátákban is, hiszen az íze remekül alkalmazkodik az ételekhez.

Ha igazán frissítő falatkákat készítenél, akkor akár a krémsajtba is belekeverheted, ezzel egy igazán tavaszi szendvicskrémet tálalhatsz!

Ha már a szendvicseknél tartunk, több húsvéti alapanyagból is készíthetsz gyors, laktató és varázslatos falatkákat, amelyek tökéletesen tízóraira vagy uzsonnára is, így a nap összes étkezése ennek a csodálatos tavaszi ünnepnek a hangulatában telhet!

Húsvéti alapanyagokból szendvicsek készülnek..

Húsvéti szendvics főtt sonkával

Ha feldobnád egy kicsit a húsvéti sonkát, vagy túl sokat főztél belőle, beleépítheted egy frissítő és izgalmas szendvicsbe is, ahol igazi tavaszi zöldségekkel egészítheted ki az ízeket!

Hozzávalók: 

  • kovászos kenyér
  • főtt sonka
  • svájci sajt
  • dijoni mustár
  • retek
  • rukkola
  • bors
  1. A kovászos kenyeret pirítsd meg, majd ha kicsit kihűltek, kend meg egy kevés dijoni mustárral. 
  1. A mustár tetejére helyezz vékonyra vágott sonka szeleteket, majd mehet rá a sajt, a só és a bors.
  1. Ezután jöhetnek a zöldségek: a paradicsom, a rukkola és a retek. Ezek isteni, tavaszi alapanyagok, amelyek frissé teszik a szendvicset!
  1. Zárd össze a szendvicset, majd vágd srégen félbe őket, és már fogyaszthatod is!

Friss tojásos szendvics

Ez a friss tojásos szendvics lesz a kedvenc tavaszi harapnivalód! Ha a tökéletes szendvicset keresed egy kerti piknikhez vagy a délutáni jegestea mellé, akkor most megtaláltad!

Hozzávalók:

  • bagel
  • főtt tojás
  • avokádó vékony szeletekre vágva
  • uborka vékony szeletekre vágva
  • babcsíra
  • majonéz
  • bors
  1. A bagelt pirítsd meg enyhén ropogósra, majd vágd félbe, ezután pedig kend meg majonézzel mindkét oldalát.
  1. A felszeletelt főtt tojás mehet a majonézre,majd az avokádó, az uborka, a só és a bors.
  1. Ezután a babcsíra lesz a szendvics éke, amelyet konzerves formában előbb érdemes lecsöpögtetni.
  1. Csukd össze a bagelt, és már vár is rád az erkély és a kedvenc könyved!

A húsvéti nyuszi kedvence

Elengedhetetlen a friss répa a húsvéti szendvicsek tekintetében – nem csak azért, mert a nyulak kedvence, hanem azért is, mert tavasszal van a fő szezonja, így ilyenkor igazán ízletes!

Hozzávalók:

  • teljes kiőrlésű kenyér
  • reszelt sárgarépa
  • hummusz
  • vöröshagyma vékonyra vágva
  • avokádó vékonyra vágva
  • bébispenót
  • bors
  1. A kenyereket kend meg humusszal, ez lehet sima, fűszeres vagy pikáns, csak rajtad áll!
  1. Adjunk hozzá a szendvicshez a reszelt sárgarépát, ezt előtte érdemes jól kinyomni, hogy ne legyen túl leves. 
  1. Jöhet a bébispenót, majd egy újabb szelet kenyér és voila! Készen is van a húsvéti nyuszi kedvenc csemegéje. 

Próbáld ki igazán tavaszi, húsvéti szendvics ötleteinket, vagy foglalkozz a dekorációval, a sütéssel és a főzéssel, mi pedig biztosítjuk számotokra a legfrissebb és legfinomabb szendvicseket.

Melyik szendvicseink varázsolnák el a vendégeidet?

Oryx kiszállítási térkép Budapest
Budapest
Oryx kiszállítási térkép Budapest
Pest megye

Fehér(zóna)

Kosár összeg Kiszállítási díj
≥ 8000 FT
900 FT
≥ 15.000 FT
0 FT
≥ 30.000 FT
0 FT
30.000 FT <
0 FT

Sárga(zóna)

Kosár összeg Kiszállítási díj
≥ 8000 FT
1790 FT
≥ 15.000 FT
990 FT
≥ 30.000 FT
0 FT
30.000 FT <
0 FT

Narancssárga(zóna)

Kosár összeg Kiszállítási díj
≥ 8000 FT
2790 FT
≥ 15.000 FT
1790 FT
≥ 30.000 FT
990 FT
30.000 FT <
0 FT

Piros(zóna)

Kosár összeg Kiszállítási díj
≥ 8000 FT
3790 FT
≥ 15.000 FT
2790 FT
≥ 30.000 FT
990 FT
30.000 FT <
0 FT

Az alábbi településekre, illetve kerületekbe már 30 szendvics felett ingyenesen szállítunk: Budapest XVI, XVII, XVIII, XIX, XX, XXIII kerületeiben, Gyál, Ócsa, Felsőpakony, Alsónémedi, Vecsés, Üllő, Monor, Vasad, Monorierdő, Csévharaszt, Péteri, Bénye, Gomba, Gyömrő, Maglód, Mende, Ecser, Pécel. Kiszállítást minimum 20 db szendvics rendelése esetén tudjuk biztosítani.

Budapest további kerületeibe, illetve Pest megye tőlünk távolabb eső településeire 100 db szendvics rendelése estén tudjuk biztosítani az ingyenes kiszállítást. A minimum rendelés 50 db szendvics.