Barion Pixel

A kedvenc húsvéti alapanyagaink és szendvicseink

A húsvét az új kezdetek és a remény ünnepe! Ez jelzi a téli szezon végét és a tavasz kezdetét, amikor a természet és mi is megújulhatunk. Nincs is jobb, mint végre újra a színes virágok között, a szabad levegőn időt tölteni!

Nekünk az egyik kedvenc ünnepünk a húsvét!

Ez az időszak a családi és baráti összejövetelekről szól, a közös tojásvadászatról, locsolkodásról és a hatalmas lakomákról – tökéletes alkalom az ünnep arra, hogy újra összekapcsolódjunk szeretteinkkel és ismerőseinkkel, és együtt töltsük az időt!

A húsvéthoz ízletes ételek és finomságok is társulnak – természetesen az édes csokoládé nyuszik és a gumicukor tojások mellett. A finom süteményektől kezdve a friss, gőzölgő kalácsig rengeteg minden kerülhet az asztalra, amelyeknek lehetetlen ellenállni!

Melyek a kedvenc összetevőink és hogyan hozhatod ki belőlük a legtöbbet?

Egy magyaros húsvét elengedhetetlen összetevői

Vannak olyan alapanyagok, amelyek beszerzése nélkül elképzelhetetlen lenne a húsvéti reggeli, hidegtál vagy ebéd elkészítése. Ezeket nem csak a megszokott formában használhatod fel, de akár újra is gondolhatod!

Főtt, kötözött sonka:

A sonka elengedhetetlen kelléke egy magyaros húsvéti ünnepnek. Van, aki a zsírosabb, van aki a húsosabb kiadás mellett teszi le a voksát, az viszont biztos, hogy nincs húsvét sonka nélkül.

Próbáltad már mézes mustáros mázzal bevonni a sonkát? Nincs más teendőd, mint a megszokott módon elkészíteni, majd a szeletelés előtt megkenni egy mézes-mustáros keverékkel, amely különlegessé és még csodálatosabbá teheti a sonka ízét!

Főtt tojás:

A főtt tojás gyakori kísérője a húsvéti reggeliknek és a hidegtálaknak is, így szinte elkerülhetetlen a találkozás vele az ünnepek során. Önmagában és kaszinótojásként is isteni finom, így nem is csoda, hogy örök klasszikusnak számít. 

Tudtad, hogy isteni tojássalátát is készíthetsz belőle pillanatok alatt? Törd össze a főtt tojást, keverd össze majonézzel és apróra vágott hagymával, majd fűszerezd kedved szerint!

Bárány:

A bárányból készült ételek a sonka mellett rendkívül népszerűek ebben az időszakban, általában hagymával, fokhagymával és sárgarépával főzzük meg, majd mehet is a sütőbe, hogy minél hamarabb készen legyen a tökéletes ebéd!

A sütőben zöldségágyon is megsütheted a bárányt, így nem csak finomabb lesz az íze, de egy plusz körettel is gazdagodhat a tálaló-asztal! 

Sárgarépa:

A sárgarépa bár a magyar konyha alapvető alapanyaga, húsvétkor az ikonikus nyuszi jelenség miatt még nagyobb figyelmet kap! A különböző salátákban, levesekben és köretként is megjelenhetnek a tányéron.

Mit szólnál, ha idén répatortát készítenél? Ha még nem próbáltad, nem kell aggódnod hiszen nagyon egyszerűen elkészíthető, és nem kell attól sem tartanod, hogy a piskótának répa íze lesz!

Medvehagyma:

A medvehagymát sokszor használjuk az édes és finom hagymaíz kedvéért, húsvétkor pedig a sonka és a bárány ízesítésére is tökéletes! Használható köretek kiegészítőjeként, vagy salátákban is, hiszen az íze remekül alkalmazkodik az ételekhez.

Ha igazán frissítő falatkákat készítenél, akkor akár a krémsajtba is belekeverheted, ezzel egy igazán tavaszi szendvicskrémet tálalhatsz!

Ha már a szendvicseknél tartunk, több húsvéti alapanyagból is készíthetsz gyors, laktató és varázslatos falatkákat, amelyek tökéletesen tízóraira vagy uzsonnára is, így a nap összes étkezése ennek a csodálatos tavaszi ünnepnek a hangulatában telhet!

Húsvéti alapanyagokból szendvicsek készülnek..

Húsvéti szendvics főtt sonkával

Ha feldobnád egy kicsit a húsvéti sonkát, vagy túl sokat főztél belőle, beleépítheted egy frissítő és izgalmas szendvicsbe is, ahol igazi tavaszi zöldségekkel egészítheted ki az ízeket!

Hozzávalók: 

  • kovászos kenyér
  • főtt sonka
  • svájci sajt
  • dijoni mustár
  • retek
  • rukkola
  • bors
  1. A kovászos kenyeret pirítsd meg, majd ha kicsit kihűltek, kend meg egy kevés dijoni mustárral. 
  1. A mustár tetejére helyezz vékonyra vágott sonka szeleteket, majd mehet rá a sajt, a só és a bors.
  1. Ezután jöhetnek a zöldségek: a paradicsom, a rukkola és a retek. Ezek isteni, tavaszi alapanyagok, amelyek frissé teszik a szendvicset!
  1. Zárd össze a szendvicset, majd vágd srégen félbe őket, és már fogyaszthatod is!

Friss tojásos szendvics

Ez a friss tojásos szendvics lesz a kedvenc tavaszi harapnivalód! Ha a tökéletes szendvicset keresed egy kerti piknikhez vagy a délutáni jegestea mellé, akkor most megtaláltad!

Hozzávalók:

  • bagel
  • főtt tojás
  • avokádó vékony szeletekre vágva
  • uborka vékony szeletekre vágva
  • babcsíra
  • majonéz
  • bors
  1. A bagelt pirítsd meg enyhén ropogósra, majd vágd félbe, ezután pedig kend meg majonézzel mindkét oldalát.
  1. A felszeletelt főtt tojás mehet a majonézre,majd az avokádó, az uborka, a só és a bors.
  1. Ezután a babcsíra lesz a szendvics éke, amelyet konzerves formában előbb érdemes lecsöpögtetni.
  1. Csukd össze a bagelt, és már vár is rád az erkély és a kedvenc könyved!

A húsvéti nyuszi kedvence

Elengedhetetlen a friss répa a húsvéti szendvicsek tekintetében – nem csak azért, mert a nyulak kedvence, hanem azért is, mert tavasszal van a fő szezonja, így ilyenkor igazán ízletes!

Hozzávalók:

  • teljes kiőrlésű kenyér
  • reszelt sárgarépa
  • hummusz
  • vöröshagyma vékonyra vágva
  • avokádó vékonyra vágva
  • bébispenót
  • bors
  1. A kenyereket kend meg humusszal, ez lehet sima, fűszeres vagy pikáns, csak rajtad áll!
  1. Adjunk hozzá a szendvicshez a reszelt sárgarépát, ezt előtte érdemes jól kinyomni, hogy ne legyen túl leves. 
  1. Jöhet a bébispenót, majd egy újabb szelet kenyér és voila! Készen is van a húsvéti nyuszi kedvenc csemegéje. 

Próbáld ki igazán tavaszi, húsvéti szendvics ötleteinket, vagy foglalkozz a dekorációval, a sütéssel és a főzéssel, mi pedig biztosítjuk számotokra a legfrissebb és legfinomabb szendvicseket.

Melyik szendvicseink varázsolnák el a vendégeidet?