Barion Pixel

Mit tegyünk, ha utolsó percben visszalép a cateringes?

Egy rendezvény megszervezése felemelő élmény lehet. 

Foglalkoznod kell a legapróbb részletekkel is, és a helyére kell tenned a puzzle darabokat, hogy egy igazán felejthetetlen élményben lehessen része a meghívottaknak.

Azonban a folyamat tele lehet váratlan kihívásokkal.

Például aggodalomra adhat okot az, amikor a felbérelt catering cég az utolsó pillanatban kihátrál a rendelés teljesítése alól. Hirtelen azon kell töprengened, hogy megoldást találj arra, hogyan varázsolj minél rövidebb idő alatt elegendő mennyiségű és minőségű finomságot az asztalra.

Ebben a blogbejegyzésben tippeket adunk arra vonatkozóan, hogy hogyan kezelheted lépésről lépésre ezt a kellemetlen helyzetet.

A sikeres rendezvény megtervezése rengeteg felelősséggel jár, ennek egyik legnagyobb részét teszik ki a harapnivalók kérdése: a catering cég megbízása.  

Körültekintően (legalábbis azt gondoltad) kiválasztottad a megfelelő catering céget, lebeszéltétek az étlapot és a megrendelést, aláírtad a papírt vagy kosárba raktad a termékeket és megköttetett az egyezség. 

Éppen amikor azt gondoltad, hogy mindent kézben tartasz, megtörténik az elképzelhetetlen – a cateringes visszamondja a rendelésedet.

Ne ess pánikba!

Bár katasztrófának tűnhet, vannak módok arra, hogy kezeld a helyzetet és zökkenőmentesen folytathasd az eseményed levezénylését.

Mit tegyél, ha visszalépett a catering cég?

Maradj nyugodt! 

Vegyél egy mély levegőt és próbáld ki a következő lépéseket:

  1. Lépj kapcsolatba a céggel

Keresd fel telefonon a catering céget és kérdezz rá a lemondás okára, lehetséges megoldásokat, alternatív lehetőségeket keresve. Egyes esetekben félreértések vagy előre nem látható körülmények okozhatják a lemondást, amelyre lehet, hogy még mindig van orvosság.

  1. Aktiváld a tartalék tervet

Mindenképpen készülj előre különböző cateringes kontaktokkal, hiszen mindig érdemes a legrosszabb végkimenetellel számolni és B tervet készíteni. Érdeklődj arról, hogy a szükséges mennyiségű és típusú ételt ki tudják e szállítani az esemény kezdetéig. 

  1. Kommunikálj a vendégekkel a változásról

Tájékoztasd vendégeidet arról, hogy új vendéglátóval, esetenként pedig menüvel kell számolniuk az eredeti helyett. Sokkal jobb, ha erről előre értesülnek, mintha a helyszínen derül ki, hogy mégsem úgy alakul az esemény, ahogyan arra számítottak. 

  1. Nézd át a szerződést

Az eredeti catering céggel kötött megállapodást alaposan nézd át, hogy megérts a lemondási feltételeket és az esetleges jogi kötelezettségeket. Szükség esetén kérj jogi tanácsot, főleg abban az esetben, ha pénzügyi viták merülnek fel. 

  1. Tanulj a tapasztalataid által

Az esemény után szánj egy kis időt a szituáció átgondolására: mérd fel, hogyan kezelted a visszalépést és ismerd fel, min kellene még javítanod abban az esetben, ha problémakezelésről van szó. Nem hátrány az sem, ha a következő rendezvény előtt mindenhez készítesz egy B tervet is!

Menj biztosra!

Az Oryx Ízeknél megértjük, hogy az utolsó pillanatban történő visszalépés egy catering cég részéről rengeteg stresszel és kihívással járhat. 

Büszkék vagyunk megbízhatóságunkra és ügyfeleink iránti elkötelezettségünkre: a mi esetünkben biztos lehetsz benne, hogy kivételes kiszolgálással és ízletes ételekkel állunk a rendelkezésedre.

Válassz minket, és élvezd a nyugalmat a következő rendezvényed teljes ideje alatt!

Bár idegtépő lehet, ha a vendéglátó az utolsó pillanatban mondja le a rendelést, nem kell hagynod, hogy ez kisiklassa a rendezvényt! Maradj nyugodt, próbálj kommunikálni az adott céggel, aktiváld a tartalék tervet és biztosítsd a vendégeid számára a kellemes étkezési lehetőséget!

Ne felejts el kommunikálni a vendégekkel, áttekinteni a szerződéseket, tanulni a tapasztalatokból, hogy tovább csiszolhasd rendezvényszervező képességeidet.

Ha megbízható catering céget keresel, aki nem hátrál meg, válaszd az Oryx Ízeket egy stresszmentes és felejthetetlen eseményhez!