Barion Pixel

10 ok, amiért a szendvicsek tökéletes ételnek bizonyulnak

A szendvicsek talán a világ legtökéletesebb ételei – nyilatkozzuk ezt mi, a szendvicsek szerelmeseiként! 

Lehet, hogy eddig alábecsülted ezt az egyszerű ételt, pedig sokkal több rejlik a szendvicsekben, mint azt valaha is gondoltad!

Az ideális szendvics a puha vagy ropogós kenyérből, gazdag alapanyag felhasználással, krémes és ízletes mártásokkal és általában a friss zöldségek dicsőséges kombinációjával készül el.

A vegetáriánus kedvencektől a húsimádó megoldásokon át, minden lehetőség adott, hogy az ízvilágodnak legmegfelelőbb, kiadós falatkákat állíthass össze nap mint nap.

10 ok, amiért neked is imádnod kell a szendvicseket

  1. Bármit beletehetsz!

Az összetevőknek csak a fantáziád szab határt, vagy a hűtő tartalma. 

A szendvics elkészítésére való előkészülésnek az a legjobb része, hogy nem feltétlenül kell a közeli bevásárlóközpontból mindenféléből betárazni, hanem egyszerűen, a konyhában található zöldségekből, felvágottakból és más alapanyagokból is ízletes finomságot varázsolhatsz!

  1. Változatos!

Bármilyen kenyérből, zsemléből vagy kifliből elkészítheted, akármilyen formában és méretben megjelenítheted a tányérodon. Hát nem varázslatos? 

Nem kell ragaszkodnod egyféle szendvics alaphoz. Bagel, kalács vagy édes buci? Te választhatod meg! Ha igazán éhes vagy, akkor egy hatalmas bagettet is megtölthetsz rengeteg finomsággal!

  1. Valami hiányzik? Bővítsd ki!

Elkészült a szendvics, de úgy érzed, hogy valami hiányzik? A legtöbb esetben a főételek elkészítése során ilyenkor kétségbe esel, hiszen utólag sokkal nehezebb pótolni egy-egy munkafolyamatot vagy összetevőt. Nem úgy, mint a szendvicseknél.

Túl száraz lett a szendvics? Ideje feldobni egy igazán finom szósszal!

Kevés benne a húsféle? Néhány szelet sonka vagy a kedvenc szalámid nagy változást eredményezhet!

Valami roppanós hiányzik belőle? Szeletelj fel répát, uborkát vagy bármilyen ropogós alapanyagot, majd add hozzá a szendvicshez!

  1. Összefut tőle a nyál a szádban!

Kinek ne tetszene egy színes, szépen összerakott, friss szendvics látványa?

Játssz a színekkel, a textúrákkal, az ízekkel és a tálalással, hogy a végeredménye a szendvicskészítésnek az legyen, hogy szinte alig tudd megállni, hogy ne kóstolj bele az elkészült ételbe.

  1. Konzisztens!

Ismered azt az érzést, amikor rengeteg különböző étel van a tányérodon és fogalmad sincs, mibe kellene először beleegyél?

Az étkezés során folyamatos vita alakul ki a fejedben arról, hogy mit mivel kellene pontosan enned, vagy hogy miért fogyott el az összes szósz, mikor még bőven van sült krumpli a tányérodon.

A szendvicseknél ebből nem lesz probléma: minden egyes harapásban érezheted minden összetevő intenzív ízét, kivétel nélkül!

  1. Mindennek megvan a maga helye!

Azok közé tartozol, aki nem bírja elviselni, ha a szószok összeérnek? A ketchupot, a mustárt és a majonézt a lehető legtávolabb nyomod egymástól és a moziban sem engeded, hogy egymás mellé tegyék a salsát és a cheddárt a büfében?

A szendvicsekben megvan a lehetőséged arra, hogy a különböző rétegekbe, különböző szószokat helyezz, így azokat egymástól elválasztva fogyaszthatod!

  1. Fejjel lefelé is ugyanaz!

Ha pizzát rendelnél, de fordítva nyitnád ki a dobozt, az alapanyagok valószínűleg eláztatnák a papírdobozt, ráragadnának arra a feltétek és elmenne az étvágyad. 

És fagyiztál már úgy, hogy a gombócot fogtad meg, és a tölcsért rágcsáltad meg először?

Nos, ezt a szendvicsek esetében nem kell átélned.

A két szelet kenyérnek köszönhetően bárhogyan forgathatod, mindig ugyanabban az élményben lesz részed.

  1. Kés, kanál vagy villa? Le vele!

Egy szendvics elfogyasztásához semmi szükséged nincsen evőeszközre, asztalra, tányérra vagy egyáltalán székre. 

Akár van néhány szabad perced munka előtt az autóban, vagy éppen kirándulás közben éhezel meg, esetleg a futópadon támadna kedved egy falathoz: megteheted!

Vedd kezedbe a szendvicsedet, és harapj bele az élménybe!

  1. Nem muszáj hűtőben tárolni!

Erdei sétára indulsz, hosszú autóútra, vagy csak egyszerűen nincs az irodában hűtő? 

Enni mindenkinek kell, a szendvicseket pedig a legtöbb esetben nem kell hütőben tárolni – kivéve ha tejszínes krém, tojás, sonka stb. található benne, ekkor néhány óra után célszerű lehűteni.

  1.  Finom, és lehet még finomabb!

Amellett, hogy isteniek a szendvics ízei – hiszen a kedvenc alapanyagaid találhatóak benne – lehet ez még annál is finomabb! De hogyan?

Vágd félbe, négybe, srégen, átlósan, kis katonákba vagy annyi részre, amennyire csak szeretnéd. Miért finomabb a szendvics, ha kisebb falatokra vágjuk őket? Senki nem tudja, de imádjuk!

Kísérletezz te is az ízekkel, próbálj ki egy új receptet vagy kóstold meg a mi finomságainkat!

Egy a lényeg: használd ki a szendvicsek adta lehetőségeket, mert egy varázslatos ízkalandra invitálnak téged!