Barion Pixel

Egy rendezvény előkészületei – catering fronton

Ha egy családi vagy baráti összejövetelről van szó, amelynek ötlete szinte pár órával a vendégek érkezése előtt születik meg, az valószínűleg nem jelent számodra akkora stresszhelyzetet, mintha a céges rendezvény szervezését bízná rád a felettesed. 

Pontosan tudod, ki milyen ízeket szeret, melyek azok a finomságok, amelyekből érdemes bevásárolnod az ismerőseid vagy családtagjaid számára és még arra sem kell odafigyelned, hogy meghívókat küldj ki, parti tematikát válassz és ültetést állíts össze.

Ha jelen esetben sokkal komolyabb kihívás áll előtted, mint az unokahúgod születésnapjának megszervezése, akkor bizony rengeteg feladattal kell szembenézned, ezeknek pedig eleget is kell tenned!

Egy színvonalas esemény tökéletes és alapos megtervezéséhez időre, kreativitásra és szervezettségre van szükség. Az előkészületeknél strukturált folyamatot kell kiépítened, gondosan meghatározott lépések beidőzítésével.

Ha már kiküldted a meghívókat, lefoglaltad a helyszínt, gondoskodtál a zenészekről vagy más fellépőről, akkor érdemes belevágni az ételekkel kapcsolatos ügyintézésbe.

Catering biztosítása – feladat kipipálva!

Egy rendezvény megszervezése körül rengeteg a teendő, így érthető, ha nem szeretnél éjjel és nappal falatkákat készíteni, és a közeli bevásárlóközpontból harapnivalókat és üdítőket beszerezni.

A catering cégek missziója az, hogy levegyék az ételek biztosításának terhét a válladról. Amellett, hogy megszabadítanak több száz szendvics elkészítésének súlyától abban is biztos lehetsz, hogy ezeknek minősége, megjelenése és frissessége is megkérdőjelezhetetlen lesz!

Add át a finomságok elkészítésének lehetőségét a profiknak, Te pedig intézd el úgy a cateringgel kapcsolatos ügyeket, ahogyan azt egy igazi, szakértő rendezvényszervező tenné.

Mutatjuk is, melyek a folyamat legfontosabb lépései:

Kommunikálj a vendégeiddel 

  • ételérzékenység, allergia, életmód

Mielőtt belevágnál a falatkák, a szendvicsek és a hidegtálak kiválasztásába, érdemes tájékozódnod arról, hogy a vendégeid milyen életmódot folytatnak, esetleg melyek azok az alapanyagok, amelyekre érzékenyek lehetnek.

Készíts erről kérdőívet és a catering megrendelését megelőzően küldd szét e-mailben a meghívottak között.

Kérdezz rá arra, hogy milyen ételallergiákkal rendelkeznek, illetve arra is, hogy az étkezési szokásaik különböznek-e a megszokottól. Ezzel a lépéssel fény derülhet azokra, akik érzékenyek a halra, a mogyoróra vagy bármely más összetevőre, illetve azokra is, akik húsmentesen, tejmentesen vagy gluténmentesen étkeznek.

Így már sokkal könnyebb lesz a menü összeállítása!

Válassz többféle harapnivalót

  • ízlések és pofonok

Az étkezési szokások és allergiák megállapítását követően arra is érdemes odafigyelned, hogy a meghívottak ízlése nem feltétlenül egysíkú. Lehet, hogy Te odáig vagy a tonhalért, azonban a vendégeid nagy része villámsebesen sétál el a halas fogások tálcája mellett.

Érdemes több, különböző összetevőkből, húsfélékből, zöldségekből és krémekből összeállított harapnivalókat és hidegtálakat kiválasztanod, így biztosan mindenki megtalálhatja az ízlésének megfelelő finomságokat.

Természetesen a megszokott és ikonikus ízekből, mint a sonkás és szalámis falatkák, illetve a klasszikus hidegtál akár többet is rendelhetsz, de nem érdemes betárazni a megosztóbb ízvilágú szendvicsekből – hacsak nem vagy biztos benne, hogy telitalálat lesz! 

Ne feledkezz meg az üdítőkről 

  • szomjoltás magas fokon

Semmi sem esik jobban néhány finom falatot követően, mint egy frissítő üdítő. Ezekből is érdemes minél több verziót beszerezned. Az elengedhetetlen kóla, a gyümölcslé és az ásványvíz semmiképp sem hiányozhat a kínáló asztalról, ezeknek pedig a cukor vagy szénsavmentes változatának is helyet kell szentelned a rendezvényed ital-kínálatában.

A népszerű üdítők mellett a kávé, a bor, a pezsgő vagy töményebb alkoholos italról is érdemes gondoskodnod, így ha különleges kérések érkeznek feléd ezekkel az igényekkel kapcsolatban, biztosan nem kell majd nemleges választ adnod!

Add le időben a rendelésed

  • aki lemarad, kimarad

Bár a rendezvények főleg a tavaszi és nyári szezonban vannak a csúcsponton, addig olykor-olykor a karácsonyi és mikulás bulik, illetve az őszi beöltözős vagy csapatépítő események is bezavarhatnak a catering cégek terhelhetőségébe.

Ha választ kaptál az e-mailben csatolt kérdőívedre a különböző ételek és összetevők fogyasztásával kapcsolatban és tisztában vagy a vendégek igényeivel akkor jobb, ha minél előbb felveszed a kapcsolatot a választott céggel.

Add le a rendelésed és kérd a szendvicseket és hidegtálakat a megadott időpontra a megadott helyszínre. Ha a rendezvény napjánál jóval korábban adod le a rendelésed, nem kell visszamondásra vagy hiányos rendeléssel számolnod, ez pedig számodra is biztonságot nyújthat és garanciát arra, hogy minden rendben lesz az eseményeden catering fronton. 

Készítsd elő a terepet

  • szép asztal, önfeledt hangulat

Az esemény napján nincs más dolgod, mint előkészíteni a terepet a catering érkezésére. Ha a finomságokat jóval a rendezvény kezdete előttre rendeled, érdemes hűtési lehetőséget biztosítani ezek számára.

A falatkák és szendvicsek elhelyezéséhez szükség lesz egy nagyobb, megterített asztalra, ahonnan bátran válogathatnak a meghívottak. Helyezz ki kistányérokat, villákat, kanalakat és fogpiszkálókat is, az üdítőkhöz pedig poharakat és szívószálat, ha pedig van lehetőséged, akár jégről is gondoskodhatsz.

Bár asztaldíszre nem feltétlenül van szükség, hiszen a szendvicsek és hidegtálak már önmagukban is elég csábítóak, a tematikának megfelelően a termet és a tálalót is feldíszítheted.

Ha minden a helyén van, kezdődhet a parti! Nincs más dolgod, mint jól érezni magad, rengeteget csevegni, a szemed sarkából pedig figyelni, hogy minden rendben van-e.

Legyen emlékezetes az eseményed és bízz meg minket a catering biztosításával, hogy a rendezvényed fénypontja a különleges és ízletes ételek lehessenek!

Innen senki nem fog üres gyomorral hazatérni!