Barion Pixel

Szendvicsötletek mikulás bulira 

Üdvözlünk az ünnepi időszak kapujában!

Valószínűleg már te is azon gondolkozol, hogy mivel lepd meg szeretteidet idén karácsonykor – hacsak nem tartozol azok közé, akik egész évben lépten-nyomon gyűjtögették a meglepetéseket.

Természetesen emellett még rengeteg tennivalód van, hiszen az otthonod sem dekorálja ki önmagát, ahogyan az ünnepi menü sem állítódik össze egyről a kettőre. 

Bár karácsony előtt igazán rohanóssá válhat az élet, érdemes mindent beleadni a készülődésbe, hogy a lehető legboldogabb és legszeretetteljesebb decembert tudhasd magadénak a családoddal, a barátaiddal és a kollégáiddal együtt.

Éppen ezért bár rengeteg feladat vár rád, nem érdemes lemondani a hó eleji mikulás 

buliról sem!

Miért szervezz mikulás partit?

 • A családodnak

Kik azok, akik számára a legizgalmasabb az év vége? Naná, hogy a család legkisebb tagjaira gondolunk! A gyerekek egyenesen imádják a mikulást és a karácsonyt! 

Ha szívesen csalnál mosolyt az arcukra, mindenképpen érdemes akár családi körben, vagy az osztálytársakat áthívva megünnepelni a szakállas úr érkezését, különböző játékokkal és programokkal színesítve. 

 • A barátaidnak

Az ünnepek előtt mindenki ügyeket intéz, vásárol – lehet, hogy az utóbbi időben nem tudtatok annyi időt együttölteni, amennyit szerettetek volna. Éppen ezért lesz a mikulás parti tökéletes arra, hogy átbeszéljétek a történéseket.

Egyezzetek meg egy időpontban, amely mindenkinek megfelel, készülj forró csokival, teával esetleg karácsonyi koktélokkal, sok nassolnivalóval és rengeteg pokróccal – természetesen néhány mikulássapka is elkél.

 • A kollégáidnak

Az év végi hajrá nem csak az ünnepi készülődésre érvényes – észrevehetted, hogy a munkahelyeden is mindenki már az utolsó utáni energiáját felhasználva próbál teljesíteni. Annak érdekében, hogy kicsit felrázd a karácsony előtti szabadságot megelőzően a csapatot, érdemes mikulás bulit szervezni!

Rendezd ezt meg az irodában, egy közeli étteremben esetleg egy rendezvényházban – a lényeg az, hogy a kollégák kötetlenül beszélgethessenek egymással, miközben feltölthetik magukat energiával és lendületet szerezhetnek az utolsó pár hétre.

Készülj elő!

Természetesen ahogyan minden tematikus partinak, egy mikulás bulinak is megvannak azon ikonikus jellemzői, amelyeket nem érdemes figyelmen kívül hagyni – hiszen ezek nélkül csak egy sima hétköznapi összejövetel lesz!

 1. Szerezz be annyi mikulás sapkát, ahány vendég érkezik!
 1. Készíts karácsonyi finomságokat és desszerteket!
 1. Nézz utána egy-két ünnepi ital vagy koktélreceptnek, ezeket pedig készítsd el!
 1. Díszítsd fel a lakást vagy a termet boákkal, függő díszekkel és led fényekkel. 
 1. Készíts ünnepi lejátszási listát, amely hallkan szólhat a háttérben.
 1. Szerezz be almás, fahéjas, vagy narancsos illatú párologtatókat.
 1. Adj apró ajándékot a vendégeknek, lehet az akár egy pici csengő, egy szép képeslap vagy egy mézeskalács – a lényeg, hogy legyen emlékük az összejövetelről. 
 1. Hívj meg egy igazi mikulást! Igaz, ez leginkább akkor működik, ha a családoddal ünnepelsz, de a kollégáid is biztosan jót nevetnek majd azon, ha a nagyszakállú úr belép a terembe.
 1. Készíts ünnepi dekorációt, vagy állítsd össze ezeket barátaid vagy gyermekeid társaságában – garantált lesz a szórakozás!
 1.  Nézz utána annak, hogy milyen játékokkal és elfoglaltságokkal színesítheted az összejövetelt – legyen szó egy jó társasjátékról, egy kis kézműveskedésről vagy karaokéról – a vendégeidnek emlékezetes élményekre van szüksége!

Szendvicsötletek, amelyekkel lenyűgözheted a vendégeket!

Számunkra elképzelhetetlen egy rendezvény falatkák nélkül! Te is így vagy ezzel? Mutatunk néhány mókás, kreatív és ízletes szendvicset, amelyekkel te lehetsz a mikulás partik királya!

 • A gyermekeknek: mikulás szendvics

A legkisebbek imádják a színeket, az alakokat és a formákat, így mindenképpen olyan szendvicset ajánlunk a mikulás partira, amely magára vonzza a tekinteteket.

Hozzávalók:

 • barna szendvicskenyér
 • mogyoróvaj
 • nutella
 • lekvár (piros színű, például epres)
 • tejszínhab
 • áfonya
 • piros, kör alakú gumicukor
 1. A kenyerekből vágj ki szivecske alakot, ezek lesznek a mikulás arcoknak az alapjai. Kend meg őket párosával – lekvárral, nutellával vagy mogyoróvajjal, majd csukd össze őket.
 1. Ezután jöhet a díszítés! A szivecske csúcsát háromszög alakban kend meg lekvárral, ez lesz a mikulás sapkája. A háromszög leghosszabb oldalát tejszínhabbal díszítheted, ha a fehér pamacsok sem hiányozhatnak a mikulásról.
 1. A szemek áfonyából, a piros orr pedig gumicukorból készült, a szakállat pedig szintén tejszínhabbal, a szív tetejének két részének beborításával érheted el.

Tádám! Készen is van a gyerekek kedvenc, mikulásos finomsága!

 • A legközelebbi barátaidnak: színkavalkád melegszendvics

Biztosan örülnének a barátaid, ha egy igazán komfortos és finom szendviccsel készülnél számukra – amely melegséggel árasztja el szívüket. Van egy ötletünk!

Hozzávalók:

 • szendvicskenyér
 • majonéz
 • mozzarella sajt
 • paradicsom
 • spenótlevelek
 • karácsonyi sütemény-kiszúrók
 1. Kend meg a kenyérszeleteket majonézzel, majd rétegezd rájuk a következő képpen a hozzávalókat: felülre a paradicsomkarikákat, középre mozzarella sajtot, alulra pedig spenótleveleket helyezz.
 1. Csukd össze a szendvicseket, majd egy serpenyőben grillezd meg őket. Ahogyan aranybarnává válik a kenyér külseje, a sajt pedig olvadós lesz, vedd ki őket egy tányérra.
 1. A karácsony ikonikus színei: a piros és a zöld dominál. Hát nem csodálatos? Akár hagyhatod így is a szendvicseket, és átlósan félbevághatod, de ha biztosra akarsz menni, karácsonyi formákkal alakzatokra szaggathatod őket.

Ki ne örülne egy karácsonyfa alakú melegszendvicsnek?

 • A munkatársaidnak: egy falatka ajándék

A céges partira is érdemes harapnivalókkal készülni, hiszen egy felhőtlen és kötetlen beszélgetés mindig az étellel kezdődik! Ideje kreatív falatkákkal lenyűgözni a kollégákat!

Hozzávalók:

 • szendvicskenyér
 • krémsajt
 • kéksajt
 • pici kockákra vágott, piros kaliforniai paprika
 • pulykamell sonka
 • metélőhagyma
 1. Egy kis tálban keverd össze a krémsajtot és a tejszínt, ezt elektromos habverővel könnyedén simára keverheted. Add hozzá a kéksajtot, majd forgasd bele a krémbe.
 1. Vágd a kenyereket kisebb téglalap alakra, nagyjából 4 részre osztva a szeletet. Kend meg őket krémsajjtal, majd a sonkákat feltekerve állíts össze belőlük picike, zárt szendvicseket.
 1. Díszíts minden szendvicset úgy, hogy egy vékony szelet metélőhagymát kötsz végig át rájuk, egy kis szelet paprikából pedig tegyél egy “masnit” a falatka tetejére.

Ki tudna ellenállni egy ajándéknyi finomságnak?

Próbáld ki a szendvicsötleteinket, vagy bízd ránk magad! Finom szendvicsekkel, falatkákkal és hidegtálakkal dobjuk fel az összejöveteledet, ezzel levéve a catering terhét a válladról!

Neked mi az, ami nem hiányozhat egy mikulás buliról?