Barion Pixel

Így illenek alkalmi rendezvényhez is a hidegtálak, falatkák

Ha étkezésről van szó, gyakran társítjuk a hidegtálakat és a falatkákat a laza, kötetlen összejövetelekkel.

Ezek az elragadó, személyre szabható ételek a társasozós estek, a baráti borozások és a felhőtlen, együtt töltött idő nélkülözhetetlen kellékeivé váltak. A vonzerejük itt azonban még nem ér véget.

Ebben a blogban azt fogjuk megvizsgálni, hogy a hidegtálak és a szendvicsek illenek e vajon a kifinomultabb alkalmakhoz is, képesek e igazán elegánsan tündökölni? 

Soiler: naná! De vajon miért gondoljuk így?

rendezvény helyszín

5 ok, amiért ezek az ételek formális eseményeken is megállják a helyüket

Művészi megjelenés:

Az egyik fő ok, amiért ezek a finomságok alkalmasak arra, hogy elegáns környezetben kerüljenek felszolgálásra nem más, mint a vonzó külsejük.

Egy jól kidolgozott, ízlésesen összeállított hidegtál, amelyen húsok, sajtok, friss gyümölcsök és különböző mártogatós krémek kapnak helyet, önmagukban is műalkotásnak számítanak. 

Hasonlóképpen a falatkákkal, amelyekre szintén kerülhetnek ínyenc hozzávalók, gondosan rétegezve – a látványosság minden eseményhez egy csipetnyi kifinomultságot ad hozzá. 

Személyre szabhatóság:

Ezeket a hidegtálakat és szendvicseket úgy választhatod ki, hogy az alapanyagok passzoljanak vendégeid elvárásaihoz, a helyszínhez és a rendezvény tematikájához is. 

Válassz olyan prémium alapanyagokból készült ételeket, amelyeknek a helyét senki sem fogja megkérdőjelezni az asztalon, ilyen a kaviár, a lazac, illetve az isteni és selymes márványsajtkrém is.

Ügyelj arra is, hogy az egyszerű néha nagyszerű, így tárazz be a klasszikus ízekből is, hiszen sokaknak ez fogja megadni az otthonosság és felszabadultság érzését egy elegáns partin.

Kisebb adagok, csipegetni valók:

Általában az elegáns eseményeken – ha csak nem esküvőről van szó – nem szeretjük teleenni magunkat. Nem érezzük magunkat komfortosan a ruhánkban és nem akarunk órákon keresztül a kidurranás érzésével küzdeni.

Éppen ezért megfelelőek a falatkák és a hidegtálak. Ezekből menet közben, beszélgetések alatt lehet falatozni, csipegetni, akár csak 1-1 darabot az ízek kedvéért.

A falatkák és a hidegtálakon található finomságok éppen annyira telítik el a vendégeket, hogy a jóérzés határain belül legyenek, ezzel együtt pedig hálásak is lesznek a kiváló ételekért. 

Interakciók kezdeményezője:

Különösen egy formális esemény esetében gyakran a kifinomult légkör megnehezíti az ismeretlenekkel való beszélgetésbe elegyedést. Azonban a jó étel beszédtéma lehet!

Miközben kóstolják a finomságokat, gyakran az első közös pont a másikkal az ételek kérdése: “ízlik e, melyik a kedvenced, melyiket ajánlod?”

Ez vidám hangulatot eredményez és bár az esemény elegáns, nem kell hidegnek és hűvösnek lennie a résztvevők között – add meg a módját annak, hogy jól szórakozzanak!

Egyszerűség:

A hidegtálak és mini szendvicsek szépsége azok egyszerűségében rejlik. A bennük rejlő könnyed elegancia ideális akkor, ha kifinomult környezetet teremtenél mindenféle felhajtás nélkül. 

Ezek a finomságok evőeszközök és tányérok nélkül is élvezhetőek, azonban ha díszes tálakkal készülsz, esetleg pálcákkal, amelyekre rászúrhatják az ételeket, az jobban illik a formális eseményhez.

A tálalásukat sem kell túlzásba vinni: helyezd őket egy szép tálcára és hagyd, hogy beszéljenek helyetted!

rendezvény

Téged is lázba hozott az ötlet, hogy a következő elegáns eseményedet gyönyörűen összeállított hidegtálakkal és falatkákkal ruházd fel? 

Az Oryx Ízek csapata hétköznapi és alkalmi eseményeket egyaránt kielégítő, kiváló catering ételek összeállítására specializálódott. 

Válaszd ki a neked legjobban tetsző hidegtálakat és szendvicseket a kínálatunkból, amely maradandó benyomást fog hagyni vendégeidben, majd véglegesítsd a rendelésedet!

Fordulj hozzánk még ma és utazz velünk a könnyed, kifinomult ételek felé.