Így illenek alkalmi rendezvényhez is a hidegtálak, falatkák

Ha étkezésről van szó, gyakran társítjuk a hidegtálakat és a falatkákat a laza, kötetlen összejövetelekkel.

Ezek az elragadó, személyre szabható ételek a társasozós estek, a baráti borozások és a felhőtlen, együtt töltött idő nélkülözhetetlen kellékeivé váltak. A vonzerejük itt azonban még nem ér véget.

Ebben a blogban azt fogjuk megvizsgálni, hogy a hidegtálak és a szendvicsek illenek e vajon a kifinomultabb alkalmakhoz is, képesek e igazán elegánsan tündökölni? 

Soiler: naná! De vajon miért gondoljuk így?

5 ok, amiért ezek az ételek formális eseményeken is megállják a helyüket

Művészi megjelenés:

Az egyik fő ok, amiért ezek a finomságok alkalmasak arra, hogy elegáns környezetben kerüljenek felszolgálásra nem más, mint a vonzó külsejük.

Egy jól kidolgozott, ízlésesen összeállított hidegtál, amelyen húsok, sajtok, friss gyümölcsök és különböző mártogatós krémek kapnak helyet, önmagukban is műalkotásnak számítanak. 

Hasonlóképpen a falatkákkal, amelyekre szintén kerülhetnek ínyenc hozzávalók, gondosan rétegezve – a látványosság minden eseményhez egy csipetnyi kifinomultságot ad hozzá. 

Személyre szabhatóság:

Ezeket a hidegtálakat és szendvicseket úgy választhatod ki, hogy az alapanyagok passzoljanak vendégeid elvárásaihoz, a helyszínhez és a rendezvény tematikájához is. 

Válassz olyan prémium alapanyagokból készült ételeket, amelyeknek a helyét senki sem fogja megkérdőjelezni az asztalon, ilyen a kaviár, a lazac, illetve az isteni és selymes márványsajtkrém is.

Ügyelj arra is, hogy az egyszerű néha nagyszerű, így tárazz be a klasszikus ízekből is, hiszen sokaknak ez fogja megadni az otthonosság és felszabadultság érzését egy elegáns partin.

Kisebb adagok, csipegetni valók:

Általában az elegáns eseményeken – ha csak nem esküvőről van szó – nem szeretjük teleenni magunkat. Nem érezzük magunkat komfortosan a ruhánkban és nem akarunk órákon keresztül a kidurranás érzésével küzdeni.

Éppen ezért megfelelőek a falatkák és a hidegtálak. Ezekből menet közben, beszélgetések alatt lehet falatozni, csipegetni, akár csak 1-1 darabot az ízek kedvéért.

A falatkák és a hidegtálakon található finomságok éppen annyira telítik el a vendégeket, hogy a jóérzés határain belül legyenek, ezzel együtt pedig hálásak is lesznek a kiváló ételekért. 

Interakciók kezdeményezője:

Különösen egy formális esemény esetében gyakran a kifinomult légkör megnehezíti az ismeretlenekkel való beszélgetésbe elegyedést. Azonban a jó étel beszédtéma lehet!

Miközben kóstolják a finomságokat, gyakran az első közös pont a másikkal az ételek kérdése: “ízlik e, melyik a kedvenced, melyiket ajánlod?”

Ez vidám hangulatot eredményez és bár az esemény elegáns, nem kell hidegnek és hűvösnek lennie a résztvevők között – add meg a módját annak, hogy jól szórakozzanak!

Egyszerűség:

A hidegtálak és mini szendvicsek szépsége azok egyszerűségében rejlik. A bennük rejlő könnyed elegancia ideális akkor, ha kifinomult környezetet teremtenél mindenféle felhajtás nélkül. 

Ezek a finomságok evőeszközök és tányérok nélkül is élvezhetőek, azonban ha díszes tálakkal készülsz, esetleg pálcákkal, amelyekre rászúrhatják az ételeket, az jobban illik a formális eseményhez.

A tálalásukat sem kell túlzásba vinni: helyezd őket egy szép tálcára és hagyd, hogy beszéljenek helyetted!

Téged is lázba hozott az ötlet, hogy a következő elegáns eseményedet gyönyörűen összeállított hidegtálakkal és falatkákkal ruházd fel? 

Az Oryx Ízek csapata hétköznapi és alkalmi eseményeket egyaránt kielégítő, kiváló catering ételek összeállítására specializálódott. 

Válaszd ki a neked legjobban tetsző hidegtálakat és szendvicseket a kínálatunkból, amely maradandó benyomást fog hagyni vendégeidben, majd véglegesítsd a rendelésedet!

Fordulj hozzánk még ma és utazz velünk a könnyed, kifinomult ételek felé. 

Oryx kiszállítási térkép Budapest
Budapest
Oryx kiszállítási térkép Budapest
Pest megye

Fehér(zóna)

Kosár összeg Kiszállítási díj
≥ 8000 FT
900 FT
≥ 15.000 FT
0 FT
≥ 30.000 FT
0 FT
30.000 FT <
0 FT

Sárga(zóna)

Kosár összeg Kiszállítási díj
≥ 8000 FT
1790 FT
≥ 15.000 FT
990 FT
≥ 30.000 FT
0 FT
30.000 FT <
0 FT

Narancssárga(zóna)

Kosár összeg Kiszállítási díj
≥ 8000 FT
2790 FT
≥ 15.000 FT
1790 FT
≥ 30.000 FT
990 FT
30.000 FT <
0 FT

Piros(zóna)

Kosár összeg Kiszállítási díj
≥ 8000 FT
3790 FT
≥ 15.000 FT
2790 FT
≥ 30.000 FT
990 FT
30.000 FT <
0 FT

Az alábbi településekre, illetve kerületekbe már 30 szendvics felett ingyenesen szállítunk: Budapest XVI, XVII, XVIII, XIX, XX, XXIII kerületeiben, Gyál, Ócsa, Felsőpakony, Alsónémedi, Vecsés, Üllő, Monor, Vasad, Monorierdő, Csévharaszt, Péteri, Bénye, Gomba, Gyömrő, Maglód, Mende, Ecser, Pécel. Kiszállítást minimum 20 db szendvics rendelése esetén tudjuk biztosítani.

Budapest további kerületeibe, illetve Pest megye tőlünk távolabb eső településeire 100 db szendvics rendelése estén tudjuk biztosítani az ingyenes kiszállítást. A minimum rendelés 50 db szendvics.