Barion Pixel

Így eshet jól a gyerekeknek télen is a hideg szendvics – ezeket a hozzávalókat ne hagyd ki!

A nappalok egyre csak rövidülnek, a hőmérséklet pedig egyre csak alacsonyabb és alacsonyabb: a reggeli készülődés során egyre gyakrabban konstatáljuk, hogy a vastag kabát, a sál és a kedvenc sapkánk újra nélkülözhetetlen kiegészítőkké válnak mindennapjaink során.

Ez az időszak az iskolai készülődésbe is gyökeres változásokat hoz: a gyerkőcök esetében is előkerülnek a meleg öltözékek, illetve az iskolatáskába a vizeskulacs mellé sokszor egy üveg meleg tea is kerül reggel.

Természetesen a téli időszakban is rendkívül fontos, hogy az uzsonnás dobozba egy laktató és ínycsiklandozó tízórai kerüljön: a téli évszak tökéletes arra, hogy vigyünk egy kis kreativitást és újdonságot az iskolatáskába kerülő szendvicsekbe!

Ebben a cikkben elhoztunk most néhány remek tippet ahhoz, hogy egy kicsit csavart vigyél a már megszokott tízórai változatok közé – a mosoly a gyermekeid arcán garantált lesz!

sonkás szendvics

Elő a krémekkel!

Biztosan a Te iskolatáskádnak is rendszeres utasa volt a klasszikus szalámis szendvics, aminek az esetében a kenyér vajjal volt kikenve. Való igaz, hogy a vajas szendvicsek terén szinte végeláthatatlan változatot és kombinációt hozhatunk létre, azonban miért is ne kerülhetne helyette egy ízletes szendvicskrém a kenyérre?

Miért is ne készítenéd el reggel a finomságot például egy ízletes sajtkrémmel, hogy egy új ízvilágot csempéssz a mindennapokba? A különböző szendvicskrémek remek választásnak bizonyulhatnak, ugyanis a szendvicsben a változás minimális, azonban annál jobban észrevehető – így akár egy válogatósabb gyerkőc is szívesebben ad esélyt az újdonsült harapnivalónak. 

Sőt, akár még az otthoni ízekkel is kísérletezhetsz – a bolti szendvicskrémek mellett akár készíthetsz sajátot is, ami teljesen a te gyermekeid igényeire lesz személyre szabva!

Ízletes formavilágok választéka

Ugye nálatok is a kenyér a legnépszerűbb szendvics alapanyag? 

Mi lenne, ha az újdonság a szendvics formájában fedné fel magát? A hagyományos, félbevágott forma helyett a következő reggel próbáld ki, hogy mondjuk háromszög alakú szendvicseket csomagolsz a család legkisebb tagjainak! Az új megjelenés garantáltan kellemes meglepetésként fogja érni őket, sőt – még az is meglehet, hogy lelkesebben is fogják a tízórait elfogyasztani! 

Ha pedig valami egészen újat szeretnél kipróbálni, akkor vess bátran egy pillantást a különböző zsemlékre és bagettekre – mégha a hozzávalók ugyanazok is, az új “csomagolás” biztosan felpezsdíti az órák közötti szüneteket!

különleges szendvics

Felvágott helyett…

Egyre nagyobb fejtörést okoz, hogy milyen sonka vagy szalámi kerüljön a szendvicsbe? Egy idő után e két feltét, még akkor is, ha váltakoznak napról napra a szendvicsben, könnyen monotonná tud válni.

Ahogy egyre gyorsabban közelednek a várva-várt ünnepek, úgy a konyhában is egyre nagyobb a sürgés-forgás. A karácsonyi menü kikísérletezése és a zamatos sültek nemcsak laktató vacsorának, hanem remek szendvics hozzávalónak is bizonyulnak!

A bolti felvágottak helyett a szendvicsbe rakj bátran egy-egy szelet sülthúst, aminek az ízét többféle zöldséggel és feltéttel is a következő szintre fokozhatod! 

Édes gondoskodás

Igaz, hogy a szendvicseknek leginkább a sós változatai terjedtek el, azonban ettől függetlenül nem feledkezhetünk el az édes harapnivalókról sem!

Egy nehéz nap mindenki számára jólesik az extra törődés – ha a gyermekedet aznap az iskolában épp egy témazáró dolgozat várja, mutasd ki szereteted és drukkolásod egy édes szendvicsen keresztül!


A szendvicsbe kerülhet például lekvár vagy mogyoróvaj (vagy éppen akár a kettő együtt!), esetleg valamilyen édes, zamatos szendvicskrém – a mézes és diós krémek nemcsak erőt adnak a csillagos ötös bezsebeléséhez, hanem a tél és a karácsonyi időszak meghitt hangulatát is belecsempészik az iskolatáskába. 

Gondoskodj az ünnepi hangulatról az Oryx szendvicseivel!

Ahogy lassan, de biztosan beköszöntenek a téli hónapok, a félév végi hajtás mellett a családi és baráti összejövetelek is egyre aktuálisabbak lesznek – egy rendezvény megszervezése pedig sosem kicsi feladat. Házigazdaként rengeteg dologra kell tekintettel lenni – az ünnepi dekorációra, a vendéglistára, a helyszínre, és végül, de nem utolsó sorban az eseményen tálalt ételekre is.

Ragadtasd el szeretteidet az Oryx változatos szendvics kínálatával! Választékunkban ínycsiklandozó szendvicsek és változatos hidegtálak közül tudsz válogatni, amik nemcsak garantált sikert fognak aratni, hanem a főzés és a menü elkészítésének a terhét is leveszik a válladról.

Nézz szét kínálatunkban és tálalj felejthetetlen ízeket a következő összejövetelen!