Barion Pixel

3 édes tavaszi szendvics, amelytől a nap is ragyogóbban süt majd

Világosodnak a nappalok, virágoznak a nárciszok és a fák is újra gyönyörű, zöld levelekbe borulnak.

Nincs kérdés: megérkezett a tavasz!

Miért érdemes igazán örülni ennek az évszaknak?

  • A munkából hazaérve, a korai sötétedés helyett napfényben sétálhatsz haza, miközben energikusabbnak és produktívabbnak érzed magad és még arra is jut idő, hogy D-vitaminban fürdőzve kiülj a kertbe egy pohár finom szörp társaságában!
  • A napfénynek való kitettség növeli  a szerotin hormon szintedet, ami boldoggá tesz téged. Az örökkévalóságnak tűnő zárt tér után nagyszerű dolog újra kijutni a szabadba.
  • Mondj búcsút a télikabátnak, sapkának és kesztyűnek. Ideje elővenni az élénk színű blúzokat, virágos ruhákat és vékony hosszú ujjúkat!
  • Bármerre nézel, nárciszok és tulipánok ébredeznek. Nem csak a kerted, de a természet egésze csodálatos újjászületésen megy keresztül. 
  • Télen könnyű elfelejteni, milyen az élet a szipogás nélkül. A tavasz beköszöntével egyre kevésbé kell aggódnod a megfázás miatt, ha szerencsés vagy, akkor pedig az allergia sem fog gyötörni.
  • A madarak éneke tavasszal éri el csúcspontját, amikor a vándormadarak hazaérkeznek a melegebb éghajlatról. Kapcsold ki az ébresztőórát és nyisd ki az ablakot, ennél nincs kellemesebb hang, amely reggel érhet.
  • Szüntesd meg az edzőtermi tagságod, mivel a melegebb időjárás sokkal jobban ösztönöz majd az aktív mozgásra a szabadban. Futni a parkban, gyalogolni munkába és hétvégén biciklire pattani – sokkal szórakoztatóbb a napon, mint az edzőtermi lámpák alatt kardiózni.
  • Múzeumok, parkok, játszóterek és kirándulás, a tavasz tökéletes alkalom egy hétvége eltöltésére a családdal, pont a nyári rohanás előtt!

Melyek a tavasz ízei?

Szezonelső növények, zsenge zöldek, bogyók és vadvirágok – piknik a szabadban, családi időtöltés, frissen nyírt fű és felszabadító érzés.

Ez jellemzi a melegebb évszakot!

Milyen ízű számunkra a tavasz?

  • Rukkola 

A vitaminokban és folsavban, valamint klorofillban, rostokban és még vízben is gazdag, így ez a leveles zöld segít csökkenteni a gyulladást, miközben hidratálják és méregtelenítik a szervezetet.

A tavasszal és ősszel is beszerezhető articsóka folsavban, C-vitaminban, B-komplex vitaminokban és sok ásványi anyagban gazdag. Ezek a tápanyagok segítenek csökkenteni a koleszterinszintet, biztosítják a nők egészséges terhességét és biztosítják az optimális metabolikus sejtműködést.

  • Spárga

Gazdag K-vitaminban valamint rézben, szelénben, B-vitaminban és sok más fontos tápanyagban – a spárga javíthatja általános egészségi állapotot.

  • Cékla

Egyes ételek egyértelműen jelzik, hogy melyik részednek lesz hasznára, és ez a helyzet a céklával is. Mély és lédús színe tudatja veled, hogy kiválóan alkalmas a vérkeringés javítására. Csökkentheti a vérnyomást és támogathatja a méregtelenítést.

  • Sárgarépa

Mindannyian ismerjük ezt a klasszikus zöldséget, de amikor itt van a szezon, a sárgarépa igazán intenzív ízzel kecsegtet bennünket. A-vitaminban és más antioxidánsokban gazdag, kiválóan alkalmas a haj, a bőr és a köröm egészségének megőrzésére, ezért “öregedésgátló” élelmiszernek számít.

A tavasz a zöldségekről, a gyümölcsökről és a frissítő ételekről szól, így érdemes ezeket a lédús finomságokat neked is felhasználni a konyhába, kísérletezni az ízekkel, állagokkal és a fogásokkal.

Ezek mellett az egészséges receptek mellett nem csoda, ha valami édes finomságra vágysz a nap végén, egy kiránduláson vagy a gyerekekkel töltött idő során.

Nem titok, hogy imádjuk a szendvicseket, így nem lesz meglepő az, amit most mondunk neked:

hoztunk 3 szuper szendvics ötletet, amelyek biztosan téged is lenyűgöznek majd ízharmóniájukkal!

Minden, amire egy nehéz nap után vágyhatsz – Csokoládés cseresznyés finomság

Hozzávalók: 

A kedvenc kenyered

Vaj

Tej

Tojás

Vanília kivonat

Fahéj

Friss cseresznye

Étcsokoládé

Porcukor

Hogyan készítheted el?

  1. Cseresznye: Kimagozzuk, félbevágjuk, megszórjuk egy kevés cukorral, majd a sütőbe helyezzük őket körülbelül 25 percre, amíg ragacsossá és kissé megfonnyadtá nem válnak.
  1. Csokoládé: Helyezzük a csokoládét egy cipzáras zacskóba, és sodrófával addig püföljük, amíg apró darabokra törik. Alternatív megoldásként egyszerűen késsel is felapríthatod, de az nem annyira szórakoztató!.
  1. Friss pirítós elkészítése: Egy nagy, sekély edényben keverjük össze a tejet, a tojást, a vaníliát és a fahéjat. Egy tapadásmentes serpenyőben, közepes lángon olvasszunk fel 1 evőkanál vajat.
  1. Szendvicsek sütése: Vegyünk egy darab kenyeret, és mindkét oldalát gyorsan meglocsoljuk a tojásos keverékkel, majd tegyük a serpenyőbe. Ismételjük ezt meg egy második szelettel. Hagyjuk körülbelül 2-3 percig sütni, vagy amíg aranybarna nem lesz, majd adjunk hozzá csokoládét és sült cseresznyét az egyik kenyérhez. Helyezzük rá a második szeletet majd hagyjuk pár percig sütni, amíg a kenyér aranybarna nem lesz, a csokoládé pedig meg nem olvad. 

Porcukorral meghintjük, majd tálaljuk és már fogyaszthatjuk is! A csokoládé és a cseresznye összhangja garantáltan jobb kedvre derít egy nehéz nap után, tökéletes kiegészítője egy pohár bornak vagy finom teának.

Tökéletes édes útitárs – Mogyoróvajas, lekváros és gyümölcsös csoda

Hozzávalók:

Szendvicskenyér

Krémes mogyoróvaj

Lekvár (mi a málnásat imádjuk!)

A kedvenc gyümölcsöd

  1. Kenjünk 2 evőkanál mogyoróvajat 1 szelet kenyérre, a másik szeletre pedig 1 evőkanál lekvárt. Ezután jöhet a gyümölcsös mámor: mi néhány szem áfonyát helyeznénk a mogyoróvajra. 
  1. A gyümölcsös kenyér tetejét befedjük a lekvárral megkent szelettel.
  1. Bár hidegen is rendkívül finom a szendvics, ha inkább a melegen kóstolnád meg, annak sincs akadálya! A szendvicseket pirítsd meg serpenyőben, míg aranybarna nem lesz és a mogyoróvaj el nem olvad.

Míg sütés nélkül tökéletes szendvics egy hosszú túrára, hiszen igazi energia löketet ad, melegen akár reggeliként vagy uzsonnaként is elfogyaszthatod. A mogyoróvaj és a lekvár nem csak rendkívül ismert és szeretett kombináció, de elképesztően finom is, főleg friss gyümölcs kíséretében! 

A gyermekek tavaszi álma – Japán epres szendvics

Hozzávalók:

Tejszínhab

Héj nélküli fehér kenyér

Eper

Kezdődhet a munka:

  1. Egy szelet kenyérre egyenletesen kenjünk fél csésze tejszínhabot. Helyezzünk három epret átlósan, egy irányba, és adjunk hozzá egy-egy epret mindkét üres oldalára is.
  1. Kenjünk meg még egy fél csésze tejszínhabbal, és fedjük le vele az összes epret. Tegyünk rá a másik szelet kenyeret, és csomagold be az egész szendvicset műanyag fóliába. 
  1. Egy jelölővel jelölje meg a műanyag fólián, hogy hol szeretné átlósan felvágni a szendvicset, hogy az igazán szép legyen.

Ez a rendkívül mutatós, szemetgyönyörködtető szendvics nem csak egy szempillantás alatt készül el, de elképesztően finom is. Nem csak a gyerekek, te is odáig leszel ezért a krémes, gyümölcsös finomságért!

Te melyiket kóstolnád meg először?

Mi ebben a sorrendben kérnénk őket!

Az édes ízvilág nem jellemzi az ízlésedet?

Akkor nézz szét a szendvicseink között és kóstold meg te is friss, tavaszi zöldségekből készült finomságainkat!