Barion Pixel

Ezekért az ízekért rajongunk mi – kedvenc szendvicsötleteink!

Nehéz elképzelni egy világot szendvicsek nélkül.

Gondolj csak bele, mennyi nosztalgiát kínálnak:

mindannyiunknak szép gyermekkori emlékei vannak a mogyorókrémes kenyérről, a grillezett sajtos melegszendvicsről vagy a párizsis zsemléről. 

A szendvicsek alapvetően egyszerűek, finomak, gyorsan elkészíthetőek és komfortérzetet adnak.

Főleg nekünk olyan kedvesek – az Oryx csapatnak – akiknek mára már szenvedélyévé vált ezek kiötletelése, elkészítése és fogyasztása is.

Mi az, amitől pár szelet kenyér és egy marék válogatott hozzávaló szerintem olyan ellenállhatatlan?

Íme a néhány ok, amiért úgy gondoljuk, hogy az emberek szeretnek szendvicset enni. 

Ezért imádjuk Mi a szendvicseket

Kényelmes

A mai életmód nagyon más, mint évtizedekkel ezelőtt: ritkán ülnek a családok otthon egy nagy asztal körül az étkezéshez. Az embereknek szoros menetrendjük van, és gyakran az egész nap rohanással és hajtással telik. Ez minden eddiginél nagyobb igényt teremtett a készételek iránt, és a szendvicsek tökéletes útitársak.

Ez azért van, mert nincs szükségük tányérra vagy speciális edényekre. A szendvicset elfogyaszthatjuk akár az autóban is (bár vezetés közben nem javasoljuk), munkaszünetben, miközben könnyedén tárolhatjuk. 

Könnyen testreszabható

Bármely szendvicshez gyorsan hozzáadhatsz összetevőket, ez az egyik legkönnyebben testreszabható étel. Nem szereted a sajtot? Nyugodtan hagyd ki. Jobban szereted a mustárt, mint a majonézt? Nincs kérdés. 

Vannak, akik még olyan őrült kombókat is kitaláltak, amelyekre még ma is emlékszünk. Ki tudná elfelejteni a mogyoróvaj, szalonna és banán kombinációját, amelyet Elvis népszerűvé tett?

Kísérletezésre alkalmas

Kipróbálhatsz egy új fűszert, egy másik típusú sajtot vagy egy olyan húsfélét, amelyet általában nem eszel. Válthatsz egészségesebb kenyér félére, vagy kipróbálhatod a legújabb vegán sajtot. Válogathatsz, mit teszel a szendvicseidbe, belépve a különböző kultúrákba és különlegességekbe, amíg meg nem találod a számodra tökéletes ízt. 

Komfortérzet

Talán az egyik legfőbb ok, amiért az emberek szeretnek szendvicset enni, az az, hogy gyakran a kényelmi ételekhez kapcsolják őket. A komfort étel lehet valami gazdag és kielégítő, mint egy vörösboros marhapörkölt vagy egy sajtos tészta, de lehet valami nosztalgikus is. 

A legtöbb ember sok szendvicset evett fiatalkorában, ebédelni vitte az iskolába, vagy gyors vacsoraként fogyasztotta el a hétköznapokon, a szendvicseket pedig gyermekkorának kedves emlékeihez köti.

Milyen szendvicseket fogyasztunk mi a legszívesebben?

Megmutatjuk!

3 kedvenc szendvics ötletünk – egyenesen a kollégáktól

Ahogyan korábban is említettük, az Oryx csapata is rajong az ízletes szendvicsekért, így gyakran a megrendelések mellett mi is kísérletezünk az ízekkel és előszeretettel kóstolunk meg új kombinációkat.

Melyek azok a szendvics ötletek, amelyeket a leggyakrabban és a legszívesebben készítünk el magunknak?

A tonhalkrémes csodánk

Hozzávalók: 

tonhal, majonéz, petrezselyem, kapor, lime, lilahagyma, uborka, olívabogyó

  1. A tonhalat lecsöpögtetjük, majd egy tálba téve villával összetörjük, meglocsoljuk a citromlével, megsózzuk, megborsozzuk.
  2. Az apróra vágott lilahagymát, a friss petrezselymet, a kaprot és a majonézt ízlés szerint hozzá keverjük a krémhez.
  1. Díszítésként mi a friss uborka szeletben, illetve fekete olívabogyóban hiszünk, ezek fogják kihangsúlyozni a tonhal zamatos ízét.

Kész is a halas finomság!

A márványsajt és a feketeerdő sonka fúziója

Hozzávalók: tej, liszt, vaj, márványsajt, mascarpone, dió, madársaláta, feketeerdő sonka

  1. Felfőzött tejes krémet készítünk, melyben márványsajtot és egy kis mascarpone-t elegyítünk el, dióval megspékelve.
  1. A krémet picit pihentetjük, majd mikor már eléggé kihűlt, rákenhetjük a kedvenc kenyerünkre.
  1. Ezt madársalátával díszítjük, a hab a tortán pedig az isteni finom feketeerdő sonka lesz.

Próbáld ki te is, ha bolondulsz a sajtért és a füstölt sonkáért!

Tojáskrém, de nem hagyományosan

Hozzávalók: 6 db főtt tojás, közepes avokádó, majonéz, újhagyma, zöldfűszerek, só, bors, citromlé, wasabi vagy torma

  1. A tojásokat nagyjából 10 perc alatt keményre főzzük, ezeket megpucoljuk, félbevágjuk és eltávolítjuk belőle a sárgáját. 
  1. A tojássárgáját robotgépbe tesszük, majd hozzáadunk egy avokádót, ízlés szerint majonézt, zöldfűszereket és a hagymát is, majd sózzuk és borsozzuk, kevés citromlével és wasabival / tormával ízesítjük.
  1. Az egészet addig turmixoljuk, míg krémes nem lesz. Ha ezzel is elkészültünk akkor a tojásfehérjét apró kockákra vágjuk, majd belekeverjük a krémbe, és már mehet is a kenyérre!

Ez a különleges tojásos finomság biztosan levesz majd a lábadról!

Igazán ízletes szendvicseket kóstolnál?

Készítsd el te is ezeket a szendvicseket, mi biztosak vagyunk benne, hogy a Te szívedet is ugyanúgy elrabolják majd, ahogyan a miénket is.

Nem vagy az a konyhában sürgő-forgó típus? 

Rendelj tőlünk igazi ízbombákat, olyan szendvicseket, amelyek nem csak időt spórolnak meg neked, de rendkívül mutatósak és finomak is!