Barion Pixel

3 izgalmas szendvicsötlet iskolakezdésre

Az iskolakezdés izgalmas időszak a szülők és a gyerekek számára egyaránt. 

Miközben az új tanévvel kapcsolatos bevásárlásokat intézzük és készülődünk szeptember első hétfőjére, gyakran mindenre gondolunk – füzetek, tollak, táska és tornaruha – azonban az uzsonna kérdése gyakran háttérbe szorul.

A csomagolt ebéd lényege nemcsak az, hogy legyen valami finomság a gyerek keze ügyében ha megéhezik, hanem arról is, hogy a kiegyensúlyozott táplálkozásra ösztönözzük. 

Mutatunk 3 szendvicsötletet, amelyekkel különböző korú iskolás gyermekeidet lepheted meg, már akár az első tanítási napon is.

Miért rugaszkodj el a megszokott szendvicsektől?

Természetesen mindannyian szeretjük a klasszikus kombinációkat, például a sajtot és a sonkát vagy a szalámit és a paprikát, azonban olykor érdemes elrugaszkodni a megszokott ízektől.

Vonj be új összetevőket az egyenletbe!

Egy újdonságokat rejtő szendviccsel gyermeked szert tehet új kedvencekre, emellett pedig őt is bevonhatod az uzsonna elkészítésébe. Ha közösen állítotok össze finom szendvicseket, úgy a gyermeked a döntései iránti büszkeség érzésével fogja azt fogyasztani. 

Így tanulhat egyszerre, és étkezhet kiegyensúlyozottan.

Az étel a kreativitás vászna, az alapanyagok és a konyha megismerése pedig kiemelten fontos, legyen szó bármilyen korú iskolás gyermekről.

Szendvicsötlet alsósoknak

Az alsós tanulók esetében az uzsonna legjobb része, hogy tanáraik bőven hagynak időt nekik az étkezésre, azonban ilyenkor még nem érdemes gasztro különlegességekkel próbálkozni, így a fürjtojás és a szűzérme most a hűtőben maradhat.

Ennek ellenére próbálkozhatsz olyan újdonságokkal mint a hummusz és a színes – zöld, piros és sárga kaliforniai paprika, amely bármely szelet kenyeret szivárvánnyá varázsol!

Ha kimaxolnád a színskálát, egy kis lila káposztát is elrejthetsz a szendvicsben!

Szendvicsötlet felsősöknek

A felsősök időbeosztása már nem olyan rugalmas mint a kisebbeké, ellenben szívesen kóstolnak meg új ízeket és kíváncsiak is az ismeretlen hozzávalókra.

Nekik mindenképp különleges szendvics alapot válassz, például ciabattát vagy bagettet, hogy már az első látásra tudják: ez valami más lesz! Próbálkozhatsz különböző nemzetközi ízekkel is, például a mozzarella, a paradicsom, a bazsalikom és a pesto kombinációjával. 

A következő szendvics lehet mexikói, esetleg ázsiai ihletésű, ezzel megismertetve vele a világot az uzsonnáján keresztül!

Szendvicsötlet középiskolásoknak

A középiskolásoknak legtöbb esetben semmi ideje egy kiadós uzsonnára, így gyakran a büféből szereznek be néhány falatot vagy egyszerűen nem szakítanak időt az étkezésre.

Lepd meg tinédzser gyermekedet néhány falatkával! Készíts katonákat, ezeket kedvenc ízeivel vagy izgalmas újdonságokkal felruházva. A mi javaslatunk fűszeres majonéz, főtt csirkemell, friss koriander és thai szósz, amelyre biztosan szívesen szakít majd időt pár perces szünetei alatt is.

Ha a gyermeked válogatós, érdemes előre egyeztetni a menüt, így kérd ki a véleményét, esetleg vásároljatok be együtt az uzsonnához!

Amikor itt az ideje újra visszaülni az iskolapadba, ne feledkezzünk meg a gyermekek testét és lelkét tápláló ételek fontosságáról. Ez a három szendvicsötlet csak a kezdet.

Ötleteljetek együtt, tervezzétek meg minden vasárnap a heti uzsonna menüt és használjátok ki a közösen eltöltött időt.

Természetesen ezeket a szendvicseket az ünnepeknek és az évszakoknak megfelelően is lehet variálni.

Míg télen érdemes elővenni a mintás sütikiszúrókat és fahéjas, szilvás töltelékkel felturbózott szendvicseket készíteni, addig tavasszal semmi nem fog jobban esni egy igazi zöldségekkel teli vitamin bombánál.

Merüljetek el együtt a konyhában és fedezzetek fel új ízeket egy boldog és kiegyensúlyozott iskolakezdésért!

Lessetek szét együtt az Oryx Ízek kínálatában, inspirálódjatok, vagy rendeljétek meg a heti szendvicseket a “zárt szendvicsek” menüpont alatt.

Ezek a szendvicsek frissek, laktatóak és finomak – gyermekednek pedig pont erre van szüksége!