Barion Pixel

Valentin-napi finomság ötletek

A Valentin-nap egyszerűen csodálatos! 

A szerelem ünnepe igazán különleges, ilyenkor az ember szíve és lelke piros és rózsaszín mámorba borul.

Ez a kivételes nap remek alkalom arra, hogy a párok különböző gesztusokkal fejezzék ki egymás iránti érzéseiket, mint például ajándékozás, szerelmes levelek írása, vagy egyszerűen csak minőségi időtöltés.

Valentin napon a pároknak lehetőségük van arra, hogy különlegesnek, megbecsültnek és szeretettnek érezzék magukat, miközben ezt a párjuk felé is tökéletesen átadják: megünneplése segít megerősíteni a köteléket a partnerek között, és újjáéleszti kapcsolatukban a romantikus szikrát.

A mai, rohanó világban rengeteg mindennel foglalkozunk, igyekszünk minden pozícióban helytállni, így gyakran nem jut idő arra, hogy áthatóan kifejezzük a szerelmünknek, mennyit is jelent nekünk.

Ez a nap tökéletes esélyt ad arra, hogy megálljatok egy kicsit a mindennapi nyüzsgésből és egy csillámos szappanbuborékban felidézzétek kapcsolatotok legmámorítóbb pillanatait.

Mit szólnál, ha néhány romantikus dísszel, a kedvenc borotokkal és elképesztő finomságokkal várnád haza a kedvesedet ezen a Valentin-napon?

Lepd meg a párodat egy különleges vacsorával

Bár tudjuk, hogy ezen a napon a legnépszerűbb megoldás a kedvenc éttermetekbe asztalt foglalni, mégis sokkal bensőségesebb hangulata van annak, ha az eleven étterem helyett inkább nyugodt, otthonos környezetet választotok, ahol kettesben lehettek. Meglepni szerelmedet egy vacsorával Valentin-napon nagyszerű módja annak, hogy kimutasd a szeretetedet.

 • Kedves gesztus

Egy romantikus vacsora azt mutatja, hogy szívesen szántál időt és energiát arra, hogy egy különleges estét szervezz a kedvesednek. Ezzel a gesztussal azt az üzenetet adod át, hogy szívesen teszel az együtt töltött programért és azért, hogy minél inkább a párod kedvére tegyél.

 • Minőségi idő

Ha egy csendes, meghitt estét együtt töltötök, az remek alkalmat ad arra, hogy kapcsolatba kerüljetek egymással, és minden zavarás nélkül élvezzétek egymás társaságát. Tegyétek le a telefonokat, némítsátok le a laptopot, a gyerekeknek pedig szervezzetek programot a nagyszülőkhöz.

 • Emlékeket teremt

Egy különleges Valentin-napi vacsora dédelgetett emlékké válhat, amelyre mindketten szeretettel tekinthettek vissza a jövőben. Ezek az emlékek megédesítik a közösen együtt töltött éveket és szeretettel töltenek fel.

Összegezve tehát, a meglepetés vacsora telitalálatnak bizonyulhat Valentin-napon! Ez egy olyan figyelmes és romantikus gesztus, amely lehetőséget ad a minőségi időtöltésre, emlékeket teremt, szeretetet fejez ki és izgalmat ad az estének.

Érezze magát a kedvesed igazán különlegesnek: díszíts, készülj és ne feledkezz meg a finomságokról sem.

Miket ajánlunk mi a szerelem asztalára a szendvicsek imádóiként? Mutatjuk is!

3 szuper szerelmes szendvicsötlet

Ha kész a dekoráció, a pezsgő be van hűtve és megterítettél, akkor már csak az a kérdés, hogy mi kerüljön az asztalra.

Ezek az Oryx Valentin-napi ajánlatai:

 1. Szívvel-lélekkel töltve

Vedd elő a szív alakú kiszúródat és már kezdődhet is a móka! Ezek a finom falatok biztosan megadják majd a szenvedélyes estétek hangulatát!

Hozzávalók:

 • szendvicskenyér
 • baracklekvár
 • málna lekvár
 • zöld dió lekvár
 1. A kenyerekből vágj ki kisebb kör formákat, majd ezeknek a közepébe szúrj egy szívecske alakot: a körön belül tehát lesz egy szíved, amely arra vár, hogy szeretettel töltsd meg!
 1. Szúrj ki sima köröket is, ezek lesznek a szendvicsek hátoldalai. Kend meg őket a különböző lekvárokkal, majd csukd össze a szendvicseket.
 1. Az eredmény villámgyors, egyszerű és ötletes: a szívek színes pompába borulnak, a falatok pedig mámorítóan finomak!
 1. Édes élvezet

Ne tedd még el a kiszúrókat, hiszen Valentin-napon minden a szív körül forog! Ideje hagyni, hogy ámor nyila újra eltaláljon!

Hozzávalók:

 • szendvicskenyér
 • mogyorókrém
 • mogyoróvaj
 • csokoládé bevonat
 • szív alakú gumicukrok
 • fogpiszkáló vagy hurkapálca
 1. A kenyérből szúrj ki szíveket, ezeket pedig kend meg mogyorókrémmel vagy mogyoróvajjal, majd csukd őket össze.
 1. Az elkészült szíveket mártsd csokoládé bevonatba vagy csokoládé szirupba és hagyd, hogy a hűtőben kicsit megdermedjenek. 
 1. A kész szendvicskéket szúrd át átlósan fogpiszkálóval vagy hurkapálcával, ezeknek a végére pedig helyezz 1-1 szívecske alakú gumicukrot. Már készen is van az ámor nyilával meglőtt falatkád!
 1. Laktató lakodalom

Ha az édességek és a csokoládé mellett igazán kiadós szendviccsel is készülnél, akkor ez a friss baguette lesz az, amivel nem nyúlhatsz mellé!

Hozzávalók:

 • baguette
 • feketeerdő sonka
 • mozzarella sajt
 • balzsamecet
 • avokádó
 • vaj
 • oregánó
 • bazsalikom
 1. Vágd félbe a baguettet átlósan, így ha megfelelően összeteszed őket, egy szívecske formát kapsz majd. Ezeket vágd el úgy, hogy felső és alsó része is legyen.
 1. Kend meg a baguetteket vajjal, helyezd rájuk a sonkát, a vékonyra szeletelt avokádót, a mozzarellát majd hintsd meg egy kevés balzsamecettel, oregánóval és bazsalikommal. 
 1. Fogyaszthatjátok hidegen a szendvicset, ha pedig szívmelengető élményre vágytok, akkor néhány percre a sütőbe is betehetitek azt. Élvezzétek együtt a kiadós és izgalmas szendvics összes élményét!

Próbáld ki a mi kedvenc, Valentin-napi finomságainkat, vagy válassz kínálatunkból, ahol friss hidegtálakkal, különleges falatkákkal és igazán izgalmas ételekkel találkozhatsz. 

Te mivel leped meg idén a párodat?