Barion Pixel

Téli hozzávalók, amelyek nem hiányozhatnak a tányérról

Minden évszaknak megvannak a maga íz-sajátosságai.

Ott van például a nyár, ahol a frissítő, citrusos ízek nélkül elképzelhetetlen lenne egy finom ital, ahogyan a friss gyümölcsök is jellegzetesek ebben az időszakban. 

Bár a forró évszakban minden a könnyedségről szól, mégis a grillezett, füstös ételek és húsok dominálnak igazán – hiszen ki ne imádna egy kerti sütögetést a napsütésben? 

De itt jön a nagy kérdés: milyen íze van a télnek?

Téli hozzávalók, amik feldobhatják az ételeidet

Alma

Ropogós, édes vagy fanyar? Minden válasz attól függ, milyen fajta almát veszel le a polcról. Ebben az időszakban az élénkzöld alma a nyerő, amely minden ünnepi ital és desszert tökéletes kiegészítője, hiszen könnyedén keveredik az íze más fűszeres elemekkel is, mint például a fahéj, a szerecsendió és a szegfűszeg.

Ajánljuk: süteményekbe, koktélokba, hidegtálak elemeként.

Diófélék

Ahogyan ősszel is, úgy télen sem feledkezhetünk meg a manduláról, a dióról vagy a mogyoróról. Míg a mandula és a dió különleges desszertek és téli ízesítések ellenállhatatlan eleme, addig a mogyoró már csak önmagában is ízletes és ikonikus nassolnivaló ebben az időszakban. 

Ajánljuk: süteményekbe, forró italokba, önmagukban

Fahéj és kardamom

Ha valami igazán jellemzi a telet, azok a fűszerek! Legyen szó a fahéjról, a kardamomról, a szegfűszegről vagy a szerecsendióról – ezek mind az ünnepi időszak elengedhetetlen kellékei. Hogy lenne bármi igazán “tél ízű”, amiben nem található meg ezeknek a fűszereknek a valamelyike? 

Ajánljuk: teába, kávéba, levesekbe, főételekbe, süteményekbe

Füstölt sajtok és húsok

A füstös ízek nem csak nyáron, de télen is hódítanak – bár más formában. A hideg évszakban a sütögetés helyett a füstölt felvágottakat, sonkákat és húsokat fogyasztjuk előszeretettel, ahogyan a sajtok közül is inkább azok felé hajlunk, amelyek ezen hatás jegyében készülnek el. 

Ajánljuk: szendvicsekbe, hidegtálakba, tésztaételekre

Csokoládé és kakaó 

Télen szinte lehetetlen kikerülni az édességeket! Egy finom forró csokoládé, egy szelet gőzölgő sütemény, szaloncukor, mikulás csoki:  minden arra ösztönöz bennünket, hogy előszeretettel fogyasszuk ezeket a finomságokat. Hiszen ki tudná visszautasítani a mikulás csomag tartalmát, vagy a nagymama új szuflé receptjét? 

Ajánljuk: önmagában, süteményekbe, fondü alapanyagként

Ezeket a téli ízeket mindenképpen érdemes különböző ételekbe és italokba elemként beépíteni: akár egy finom koktélra vágsz, esetleg új süteménnyel kísérleteznél, vagy vendégváró harapnivalókat készítenél, ha ünnepi hangulatot varázsolnál az otthonodba, az asztalra, vagy bármely rendezvény helyszínére, akkor ideje nekilátni a kísérletezésnek! 

A mi téli kedvenceink:

Grazing koszorú     

Kínálatunk egyik hatalmas, semmihez sem fogható újítása a hidegtál-koszorú, amely nem csak finom, de a szem számára is vonzó, simogató. Igazi téli varázst idéznek az ínycsiklandó sajtok, a különleges felvágottak és a crackerek – a koszorú formáról és elrendezésről nem is beszélve, ami ünnepi hangulattal áraszt el bármilyen asztalt, amire csak rákerül. 

Brandenburgi sonkás bagel       

Friss, ropogós és finom? Naná, hogy kérjük! Ez az isteni finom bagel rukkola salátával, gouda sajttal és friss póréhagyma csírával biztosan elkápráztat, a téli hangulatot pedig a brandenburgi sonka különlegessége adja meg. Isteni szendvics, didergős téli estékre – egy finom teával tökéletes kombináció.

Mártogatós snack tál

Mi lehetne annál télibb vagy ünnepibb, hogy együtt van a család, vagy összeülsz a barátaiddal egy beszélgetős estére? Az ilyen alkalmakra fejlesztettük ki mártogatós snack tálunkat, amely amellett, hogy hangulatossá teszi az összejövetelt, még ízletes is! Válasszátok ki a kedvenceiteket a tálról, és próbáljatok ki különleges kombinációkat – a mi kedvencünk a juhtúrós körözött, ami szintén téli hangulatba borít.

Használj az ételekben téli hozzávalókat, vagy kóstold meg a mi kedvenceinket és add át magad az ünnepi hangulatnak! 

Te melyik finomságunkat próbálnád ki szívesen?