Barion Pixel

Nyári hidegtálak, amelyekkel lenyűgözheted a vendégeidet 

Nem számít, hogy milyen eseményről van szó – születésnap, ballagás, családi összejövetel, babaváró vagy egy egyszerű, közösen eltöltött délután:

ahol buli van, ott enni is kell! 

Akár több 100 embert látsz vendégül, akár csak egy kisebb bulit buli, mindannyian tudjuk, hogy az emberek ott gyűlnek össze (és ott maradnak szívesen), ahol jó étel van. 

Azonban nem könnyű mindenki ízlésének tökéletesen megfelelni.

Kifoghatnak rajtad a glutén- vagy laktózmentesen étkezők, a vegetáriánusok vagy vegánok, esetleg nemes egyszerűséggel akár a válogatósok is.

Ilyenkor 3 megoldás közül választhatsz:

  • Mindenkinek megpróbálsz megfelelni, legalább 10-15 féle étellel készülsz, hogy biztosan senki ne maradjon éhes. 
  • Kiválasztasz néhány finomságot és reménykedsz abban, hogy mindenki megtalálja a számára megfelelőt.
  • Egy aduász receptre bízod rá magad és reménykedsz abban, hogy legalább egy falatot mindenki eszik majd belőle.

Mit szólnál az arany középúthoz? 

Ezek a hidegtálak!

 

Miért érdemes egy eseményre hidegtállal készülni?

 

A hidegtálak rendkívül sokoldalúak – éppen emiatt tökéletes választásnak bizonyulnak akkor, ha vendégeket vársz:

  • Sokféle finomságot próbálhatnak ki a vendégek.
  • Kiválaszthatják a kedvenceiket, amelyekből bátran csemegézhetnek. 
  • A különböző ételérzékenyek, allergiások is megtalálhatják azokat a falatokat, amelyeket gond nélkül elfogyaszthatnak.
  • A kellemetlen telítettségérzés nélkül ehetnek többféle ételből.
  • Érdekes ízkombinációkkal kísérletezhetnek, olyan alapanyagokat párosíthatnak, amelyeket korábban sosem.

A hidegtálról való lakomázás tökéletes közösségi program, beszélgetésindító és hangulatkeltő.

De mégis milyen hidegtállal érdemes készülni a nyári összejöveteledre?

Akár te is összeállíthatod a tálat!

Minden az ízek összhangján múlik! Ha jól válogatod össze az alapanyagokat, te is ízletes hidegtálakat készíthetsz, bármilyen korábbi tapasztalat nélkül! 

Mutatunk neked néhány olyan kombinációt, amelyekkel lenyűgözheted a vendégeidet:

  1. A legnyáribb hidegtál

Azt akarod, hogy egy óriástáblán rengeteg étel legyen, hogy mindenki összeállíthassa belőle a saját ízkalandját? Mutatjuk, miket érdemes mindenképp felhelyezni a vágódeszkára!

  • falatka szeletnyi pirított kenyerek
  • 3-4 féle kedvenc sajtjaid közül
  • a kedvenc friss gyümölcseid
  • a kedvenc szárított gyümölcseid
  • keksz
  • kenyérrudak
  • kapribogyó
  • sült paprika
  • grillezett articsóka
  • olajbogyó
  • prosciutto
  • szalámi
  1. Laktató lakoma

Ha mindenképp szeretnéd, hogy a vendégeid tele hassal távozzanak tőled, érdemes olyan alapanyagokból összeállítani a hidegtálat, amelyek egy hatalmas lakomával érnek fel.

  • pácolt vagy szárított hús
  • különböző féle szalámik
  • 2-3 féle sajt (parmezán, friss ricotta, brie, gouda vagy füstölt cheddar)
  • 2-3 féle zöldség
  • sült karfiol
  • sült paradicsom 
  • sült spárga
  • sült paprika
  • koktélparadicsom
  • szeder
  • szárított füge
  • szárított datolya
  • sárgabarack
  • 1-2 féle mártás 
  1. Édes-gyümölcsös mámor

Úgy érzed, hogy az összejöveteled tematikájához sokkal jobban illenek a könnyed ízek, a krémes csokoládé és a friss gyümölcsök? Összeállíthatsz olyan hidegtálat is, amelyeken ezek a frissítő és közkedvelt alapanyagok szerepelnek.

  • gránátalma
  • eper
  • málna
  • szőlő
  • szeder
  • áfonya
  • kis sós perecek
  • fehér csokoládéval bevont perecek
  • mini mályvacukrok
  • bonbonok
  • karamella szirup
  • csokoládé szósz
  • étcsokoládé szósz
  • gyümölcslekvár

Amiket a kínálatunkból ajánlunk:

A hidegtálaink a szívünk csücskei: sokoldalúak, vonzók, rendkívül finomak és szívünket, lelkünket beletesszük az elkészítésükbe! 

Ismerd meg a mi TOP 3 kedvencünket:

  1. Sajtkirály extra hidegtál

Imádod a különleges sajtokat? Elképzelhetetlen lenne egy-egy fogás finom sajtok nélkül? A rukkola saláta ágyon friss mozzarella szeleteket találsz, paradicsomos bazsalikomos sajtot, cheddar sajt szeleteket, füstölt karaván sajtot, egyedi receptúra alapján készült diós márványsajt krémet, füstölt parenyica sajtot, krémfehér sajtot, gourmet spanyol érlelt kecskesajtot, paradicsomos pestos gouda sajtot, grissinikre tekert füstölt sonka szeleteket, friss ropogós szőlőt, és koktélparadicsomot is.

  1. Laktató magyaros hidegtál

Imádod a hazai ízeket? A kolbászt, a hagymát és a többi ikonikus magyaros alapanyagot? A tálon szerepet kap a majonézes burgonyasaláta alap, a Pick paprikás- és Pick téliszalámi, a füstölt házi kolbász szeletek, a füstölt főtt tarja szeletek, a prágai sonka szeletek, a sült bacon, a füstölt mozzarella szeletek, a trappista sajt, az ínycsiklandozó libatepertő, a lilahagyma, az újhagyma, a paradicsom és paprika is.

  1. Klasszikus hidegtál

A klasszikus hidegtálak szerelmese vagy? A sonkatekercs és a kaszinótojás elengedhetetlen, ha összejövetelről van szó? Legyen a parti fénypontja a finom franciasaláta alapra helyezett strasbourgi tojást, juhtúrós körözöttes füstölt sajtos tekercs és majonézes tormás sonkatekercs. Természetesen a friss és ropogós zöldségek sem hiányozhatnak!

Biztosítsd a vendégeid számára ezt a különleges ízkalandot és legyen a te nyári eseményed az évszak fénypontja.

Kísérletezel az ízekkel, vagy inkább bennünk bíznál?

Hidegtálra fel!