Barion Pixel

Kreatív húsvéti szendvics ötletek, melyekkel feldobhatod az ünnepeket

Megérkezett a húsvét!

Az üzletek polcait nyuszik és tojások díszítik, pasztell árnyalatok színesítik a kirakatokat és az életünket. 

Miért érdemes örömmel tekintened erre az időszakra?

.. mert közös időt jelent a családdal

Nem számít, melyik ünnepről van éppen szó, ha azt a családdal töltheted el, biztosan örömteli lesz. A húsvéti összejövetel azonban valószínűleg az egyik kedvenc alkalmunk erre: mindenki izgatottan várja a tavaszt, és elég meleg van a közös, szabadban töltött időhöz is.

.. mert izgatottá teszi a legkisebbeket is

A kézműves ügyeskedések, a játékok és az édességek miatt a gyerekek majdnem olyan izgatottan várják a húsvétot, mint a karácsonyt. 

.. mert csodálatos, napfényes időben ünnepelhetsz

Ahogy korábban is említettük, a húsvét az év egyik első olyan ünnepe, amelyet már kellemes időjárási körülmények között tölthetünk. A napok nagy részében elég meleg van ahhoz, hogy odakint, a napsütésben lehessen játszani.

.. mert finom ételeket készíthetsz

Az elmaradhatatlan sonka és főtt tojás mellett bármely más étel kíséretében is mindig szórakoztató leülni a családdal és elfogyasztani egy közös vacsorát. Kísérletezz új ízekkel vagy válaszd a hagyományos, jól bevált receptet: a lényeg a közösen eltöltött, minőségi idő.

.. és finom desszerteket ehetsz

Amikor a csodálatos ételek elfogyasztásra kerültek, jöhet a desszert! Ha úgy érzed, a rengeteg csokoládé és cukor mellé nem szívesen készítenél édes süteményt, választhatsz gyümölcssalátát, fagylaltot vagy sós finomságokat is. 

Bőséggel betáraztál az ünnepi menühöz, édességekből, dekorációkból és a kézműves ügyeskedéshez szükséges alapanyagokból is, azonban a készülődés mellett örülnél, ha néhány villámgyorsan elkészíthető ötleted is lenne a tarsolyodban erre az időszakra?

Készültünk neked 3 húsvéti szendvics ötlettel, amelyeket szélsebesen össze dobhatsz reggelire, tízóraira vagy uzsonnára, kicsik és nagyok számára egyaránt! 

Nyuszi formájú, zamatos szendvicsek

Feldobnád a gyermekek uzsonnáját valami igazán kreatív megoldással, amelytől ők is átható húsvéti hangulatba kerülnek?

Mutatjuk is, hogyan készítheted el ezeket a mókás alakzatú szendvicseket!

Hozzávalók:

  • lágy krémsajt
  • 3 evőkanál finomra vágott sárgarépa
  • 2 evőkanál finomra vágott piros kaliforniai paprika
  • apróra vágott friss metélőhagyma
  • fűszerek ízlés szerint
  • teljes kiőrlésű kenyér
  • salátalevelek
  • vékonyra szeletelt uborka

Állítsd össze a szendvicseket!

  1. Egy közepes tálban keverd össze a krémsajtot, a sárgarépát, a kaliforniai paprikát, a metélőhagymát, valamint a kedvenc fűszernövényeidet. 
  1. Vágj ki nyuszi formájú alakzatot minden szelet kenyérből egy kiszúró vagy kés segítségével. 
  1. A nyuszi formájú kenyerek felére kend rá az elkészített sajtkeveréket; a tetejére helyezz egy salátalevelet, uborkát, majd egy újabb szelet kenyeret.

El is készült a gyermekek kedvenc húsvéti szendvicse, amelyből érdemes előre többet is elkészíteni, hiszen eggyel biztosan nem fognak megelégedni. 

Sonkás, almás, camembert sajtos szendvics

Ez a sonkás szendvics sokkal több, mint a legtöbb egyszerű szendvics, hiszen sokkal különlegesebb alapanyagokat tartalmaz annál, mint hogy rácsapsz egy kis húst egy darab kenyérre, és elnevezzük a napot – de az extra erőfeszítés megéri.

Ezeket kell beszerezned:

  • ciabatta vagy kovászos kenyér
  • vékonyra szeletelt sonka
  • alma
  • camembert sajt
  • bacon
  • majonéz
  • fokhagyma por

Kezdődhet a folyamat!

  1. Piríts meg egy kevés bacont, illetve a ciabattát vagy az általad választottkenyeret is.
  1. Az almát csábító, szuper vékony szeletekre vágjuk, ahogyan a sonkát is.
  1. A kenyérre helyezzük a húst, az almaszeleteket, a sajtot és egy bőséges adag majonézzel és fokhagymaporral megszórjuk, a tetejére pedig mehetnek a bacon kockák és egy újabb szelet kenyér! 

Ezt a szendvicset párosíthatod ropogós sós és ecetes chipsszel, házi készítésű szószokkal vagy esetleg a kedvenc szárított paradicsomos tészta salátáddal is – mindegyikhez szuperül passzol.

Húsvéti “maradék” szendvics

Több kemény tojás és sonka maradt, mint azt korábban gondoltad volna? Ideje, hogy elkészítsd ezt a remekművet!

Ezekre lesz szükséged:

  • egész kemény tojás
  • majonéz
  • dijoni mustár
  • só és bors, ízlés szerint
  • worcestershire szósz
  • maradék sült sonka, szeletelve
  • zsemle vagy más kenyér
  • sajtszeletek
  • vékonyra szeletelt vöröshagyma
  • avokádó szeletek
  • szeletelt paradicsom
  • saláta, spenót vagy rukkola

Kezdődhet az alkotás:

  1. A tojássalátát készítsd el úgy, hogy a kemény tojást feldarabolod, és egy tálban összekeverjed majonézzel, dijoni mustárral, sóval, borssal, worcestershire szósszal. Kóstold meg és ízlés szerint fűszerezd. 
  1. A kenyér vagy zsemle egyik felét kend meg mustárral, a másik felét majonézzel. A majonézzel megkent felét szórd meg sóval, borssal. Helyezz sajtot és sonkát a kenyér mustáros félére; a másik felére avokádót, hagymaszeleteket, paradicsomszeleteket, tojássalátát és salátát fektess.
  1. Tedd össze a két felét, vágd félbe és már eheted is!

Ha még inkább feldobnád a szendvicset, adj hozzá ropogós bacont, sült hagymát vagy zöldségeket. Formáld a saját ízlésedre.

Legyen ez a húsvét igazán emlékezetes nyuszi formájú szendvicsekkel, ízletes hozzávalók és ikonikus, húsvéti alapanyagok felhasználásával.

Ha levennéd a válladról a szendvics, falatka vagy hidegtál készítés terhét, mi szívesen segítünk neked!