Barion Pixel

Gyereknapi finomságok a legkisebbek örömére

A gyerekek megváltoztatják az életünket. 

Egy kicsit mozgalmasabbá, izgalmasabbá és bonyolultabbá teszik őket, de ami még ennél is fontosabb, több módon teszik jobbá az életünket, mint azt gondolnád.

Május utolsó vasárnapján minden szülő igyekszik a lehető legtöbbet kihozni a napból, hiszen ilyenkor minden a legkisebbekről szól.

Te tudod már, hogy mi lesz a menü?

Az élet mozgalmas, ez pedig különösen igaz a szülőkre és a család idősebb tagjaira. 

Feladataink teljesebbé válnak, és vannak más prioritásaink is, amelyek elsőbbséget élveznek a minőségi családi idővel szemben. Néha annyira elfoglaltak vagyunk gyermekeink szükségleteinek kielégítésével, a munkával és más tevékenységekkel, hogy alig van időnk szünetre. 

Nagyon sok mindenre kell ügyelnünk: főzés, mosogatás, ruhamosás, fegyelmezés és még sok más dolog.  

A gyereknap eljövetelével lehetőséged van minőségi időt tölteni a gyermekeiddel, ami azt jelenti, hogy osztatlan figyelmet szentelsz nekik, és azt csináljátok közösen, amit szeretnek. 

Ez olyan egyszerű lehet, mint egy hosszú séta a parkban, piknikezés, a legközelebbi játszótér meglátogatása vagy egy nap eltöltése az állatkertben.

A gyereke számára fontos, hogy szeretve érzzék magukat: szóljon az idei gyereknap a felhőtlen szórakozásról, az együtt töltött időről és a legkisebbek örömszerzéséről.

Mi pedig a szendvicsek, a falatkák és a hidegtálak szerelmeseiként megmutatjuk, milyen receptekkel nyűgözheted le őket!

Gyereknapi szendvics

A szendvicsek tökéletes, könnyen elkészíthető ételek, így ha gyors reggeli, ebéd vagy vacsora megoldásra van szükséged, érdemes szendvicsben gondolkodni.

Ezeket a finomságokat nagyon sokféleképpen lehet elkészíteni. Legyen szó húsalapúról vagy vegetáriánusról, fűszeresről vagy édesről, rengeteg lehetőség közül választhatsz ha a szendvicsekről van szó. 

Van egy remek ötletünk gyereknapra, amely biztosan lenyűgözi majd a legkisebbeket!

Pálcán minden finomabb! Szerezz be néhány fából készült nyársat, hogy a gyerekek mindenféle kedvenc ételét felfűzhesd rá. Gyermeked egyenként leszedheti a darabokat, és tetszőleges kombót alakíthat belőlük, vagy egyszerre mindent a szájába tömhet.

Hozzávalók:

 • kenyérkockák
 • kockára vágott mozzarella vagy cheddar sajt
 • koktélparadicsom felezve
 • római saláta, apróra tépve
 • uborka, vékonyra szeletelve
 • nyársak

Így készítheted el, akár a gyermekeid segítségével:

 1. Helyezd a nyársra a hozzávalókat ebben a sorrendben: 1 kocka kenyér, 1 darab saláta, 1 koktélparadicsom fele, 1 kocka sajt, 1 szelet uborka, 1 kocka kenyér.
 1.  Ismételd ezt meg 1-2 alkalommal minden nyárson, a nyárs hosszától függően.
 1.  Tálalhatod ezt bármilyen szósszal, amelyet a gyermeked igazán szeret.

Változtasd meg az alapanyagokat a család legkisebb tagjának ízlése szerint, hogy biztosan az ínyére legyen ez a finomság. 

Kölyök falatka

Biztos ismerős számodra is az az állapot, amikor a csöppség még nem éhes, de szívesen lakmározna valamiből. Gyereknap alkalmával legyen a nassolás is valami igazán különleges!

Ezek az aranyos kis falatkák úgy néznek ki, mintha egy nagy hernyó részei lennének! Ha valamit imádni fognak a gyermekeid, az biztosan ez a műalkotás lesz!

Ezeket kell beszerezned:

 • fehér kenyér
 • vaj
 • sonka
 • sajt
 • koktélparadicsom
 • póréhagyma 
 • sütikiszúró

Kezdődhet az alkotás:

 1.  Tegyél ki 2 szelet kenyeret egy vágódeszkára, ezeket vajazd meg. Az egyik kenyérre sonkát tegyél, majd fedd le egy másik szelettel – a következőre sajtot, majd fedd le ezt is.
 1. Vágj ki kisebb köröket minden szendvicsből mini pogácsaszaggató, vagy sütikiszúró segítségével.
 1. Helyezd egy tányérra ezeket a falatkákat ingadozó formában, egymásnak támasztva, hogy kialakítsd a hernyó testét – tetszés szerint váltogathatod az egyes szendvics ízeket. 
 1. Helyezd a paradicsomot a test elejére, hogy az a hernyó fejévé váljon. Ezután vágj ki két nagyon kicsi ovális alakot sajtból a szemek számára. Kendd meg vajjal, hogy “ragasztóként” működjön, majd ragaszd rá a paradicsomra. 
 1. Szeleteld fel apró, hosszúkás darabokra a póréhagymát a pupillák kialakítása érdekében (ismét vajjal “ragasztd” őket a szemekhez). Vágj le két hosszú szálat a hagymaszárból, hogy a hernyó csápjaiként működjenek, és rögzítsd ezeket a fogpiszkálóval a paradicsomra.

El is készültek a finom falatok, amelyek kialakítása minden gyermek tekintetét magára vonzza majd. Minél többen vagytok, érdemesebb annál nagyobb hernyót készíteni, hogy biztosan mindenkinek jusson!

Nachos tál, a legkisebbek részére

A tortilla chipszet és az olyan ételeket, amelyeken a nachos különböző szószokkal és más finomságokkal kerül tálalásra, mindannyian imádjuk.

A gyermekek azonban gyakran kimaradnak az ilyesfajta mókából, hiszen a szószok túl csípősnek, a tortilla pedig túl fűszeresnek bizonyulhat.

Gyereknap alkalmából ideje elkészíteni a gyerkőcöknek ezt a gyerekbarát nachos tálat, amiből biztosan egy morzsa sem fog maradni!

A bevásárlólistád:

 • egész paradicsomkonzerv 
 • konzerv kukorica
 • konzerv bab
 • pirospaprika 
 • bacon kockák
 • mozzarella
 • kukorica chips
 • olaj

Kezdődhet a tál összeállítása:

 1.  Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra, egy tepsit kenj meg egy kevés olajjak, majd béleld ki tortilla chipssel.
 1. A felkockázott addig pirítsd, amíg át nem melegszik és aranybarna nem lesz, majd tedd félre.
 1. Egy nagy tálba tedd bele a leszűrt paradicsomot, és kanállal nyomd össze, hogy csomós mártást kapj. Add hozzá a  kukoricát, a babot, egy kevéspirospaprikát, a sót, a borsot és a szalonnadarabokat.
 1.  Jól keverd össze ezeket az alapanyagokat, kanalazd rá a tepsiben található chipsre , majd tegyél rá sok sajtot.
 1. 15-20 perc sütés után, amikor a sajt megolvadt – elkészült a gyerekbarát nachos tál!

Készítsd el ezt a tálat gyengéd fűszerkeverékkel, amelyet még a legválogatósabb gyerekek is imádni fognak.

Legyen ez a gyereknap igazán emlékezetes – nem csak a programok, de az ételek tekintetében is. 

Mókás szendvicsek, finomságok és különleges fogások:

így lehet teljes a közösen töltött nap!